Acasă Uncategorized Bucuresti: Radioul public a achizitionat cele mai valoros pian din Romania

Bucuresti: Radioul public a achizitionat cele mai valoros pian din Romania

DISTRIBUIȚI

95671 – 10112010 – Radio Romania detine, din această toamnă, cel mai nou si mai valoros pian din Romania – Bosendorfer Imperial, care va fi inaugurat vineri, 12 noiembrie 2010, de catre Horia Mihail. Concertul, care va avea loc la Sala Radio incepand cu orele 19.00, face parte din Turneul National MusicON sustinut de Romanian Piano Trio.

Achizitia pianului Bosendorfer Imperial a venit ca o necesitate in urma constatarii gradului ridicat de uzura al celorlalte piane detinute de radioul public. In urma procurarii acestuia, Radio Romania beneficiaza, in acest moment, de doua „extreme” instrumentale – cea mai veche si mai valoroasa vioara din tara – Stradivarius Elder Voicu -, care poate fi ascultata la Sala Radio prin intermediul lui Alexandru Tomescu, solist concertist al radioului, si cel mai nou si mai valoros pian din tara – Bosendorfer Imperial – disponibil pentru concertele stagiunii incepand cu 12 noiembrie.

Membrii formatiei Romanian Piano Trio – Alexandru Tomescu, Horia Mihail si Razvan Suma – sunt reprezentantii unei noi orientari in randul tinerilor cu studii in strainatate – alegerea de a fructifica in Romania cunostintele si experienta dobandite peste hotare.

Dupa ce au fost rasplatiti cu aplauze pe scene celebre din intreaga lume precum Concertgebouw Amsterdam, Theatre des Champs Elysees sau Theatre Chatelet, Paris, cei trei artisti fac sa rasune compozitii celebre si in sali de spectacol din licee de arta din tara in cadrul celei de-a cincea editii a turneului MusicON 2010. Aceasta dovedeste inca o data pasiunea si dedicarea acestor tineri artisti de a demonstra ca „Muzica clasica este pentru toti”.

Programul pe care Romanian Piano Trio l-a pregatit pentru concertele din acest an include lucrari de Maurice Ravel, Antonin Dvorak si Frederik Chopin. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.