Acasă Uncategorized Bucuresti: Retea de centre de excelenta a Marii Negre in domeniul energiei...

Bucuresti: Retea de centre de excelenta a Marii Negre in domeniul energiei regenerabile

DISTRIBUIȚI

95719 – 11112010 – Prima ediţie a Forumului Mării Negre pentru Energii Regenerabile s-a încheiat miercuri. În intervalul 8-10 noiembrie, participanţii au asistat la mai multe sesiuni în domeniul politicii pentru energiile regenerabile, legislaţia în domeniu, energia solară, hidro, eoliană, geotermală, precum şi alte surse de energie regenerabilă promovate în regiunea Mării Negre şi la nivel internaţional. Pe durata celor trei zile participanţii au avut posibilitatea să asiste la o expoziţie de echipamente şi tehnologii din domeniul energiilor regenerabile.

Forumul a fost organizat de către Patronatele Româneşti din Industrie: ACPR – Alianţa Confederaţiilor Patronale din România, FPEN – Federaţia Patronală Energia, SUNE – Asociaţia Patronală Surse Noi de Energie şi Consiliul Judeţean Prahova, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

În cadrul concluziilor Forumului s-a desprins necesitatea întăririi cooperării ţărilor riverane Mării Negre, prin intermediul a diverse formate de participare, în ceea ce priveşte sursele de energie regenerabilă, ceea ce va permite inclusiv transpunerea modelelor de succes şi optimizarea cadrului legislativ asociat sectorului, în concordanţă cu cerinţele actuale de dezvoltare la nivel global.

Printre iniţiativele concrete ale Forumului, benefice pentru cooperarea la nivelul mediului de afaceri şi a celui academic, se numără înfiinţarea unui Centru Regional şi a unei Reţele de Centre de Excelenţă a Mării Negre în domeniul energiei regenerabile şi cooperarea acestei structuri cu „Alianţa Verde între universităţi şi întreprinderi” care urmează să fie înfiinţată de către Consiliul de Afaceri al OCEMN şi reţeaua Promitheas.

La prima ediţie au participat  membri ai autorităţilor din state riverane, reprezentanţi ai corpului diplomatic, membri ai unor agenţii internaţionale şi ONG-uri în domeniu, companii din Austria, Italia, Germania, reprezentanţi ai mediului academic din Turcia, Ucraina, Bulgaria, Grecia, precum şi reprezentanţi ai companiilor active şi interesate în domeniul energiilor regenerabile din România.

Forumul a avut ca obiectiv printre altele identificarea exemplelor de succes şi a obstacolelor în ceea ce priveşte promovarea sursele de energii regenerabile (SER), politicile energetice în contextul schimbărilor climatice, aspectele strategice ale mecanismelor de sprijin SER, proiectele şi programe SER, bunele practici cu privire la integrarea surselor de energii regenerabile în cadrul energetic în regiunea Mării Negre, precum şi o proiecţie de viitor în acest domeniu.

Evenimentul se doreşte a fi primul dintr-o serie de forumuri cu caracter anual, care urmează să fie organizate şi în alte ţări din regiunea Mării Negre. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.