Acasă Uncategorized Bucuresti: Scandal intre autoritati si cei care cer protejarea zonei istorice Buzesti

Bucuresti: Scandal intre autoritati si cei care cer protejarea zonei istorice Buzesti

DISTRIBUIȚI

95801 – 15112010 – Bulevardul care va traversa Bucureştiul de la Nord la Sud provoacă polemici aprinse între autorităţi şi cei care cer protejarea zonelor istorice. O astfel de zonă este între străzile Buzeşti şi Berzei. Peste 80 de clădiri, majoritatea în ruină, vor cădea sub lamele buldozerelor în următoarele săptămâni.

Noua magistrală va permite traversarea Capitalei, de la nord la sud, într-un sfert de oră.

Pentru construcţia viitorului bulevard, Primăria Capitalei a trecut la demolarea imobilelor de pe strada Buzeşti. Adică 86 de clădiri, drept pentru care locuitorii au început deja să fie evacuaţi.

Excavatoarele vor dărâma zilele viitoare clădirea în care poetul Mihai Eminescu a locuit cu Veronica Micle în anul 1882. Această clădire a fost până de curând monument istoric. Acelaşi deznodământ îl va avea şi Hotelul Marna, construit în 1930. Şi această clădire a fost declasată din patrimoniul naţional.

„Asta nu e problema. Eu iau placa şi o aşez în zonă, acolo. <Aici a fost…> după ce îmi fac lucrarea. Al doilea a fost hotelul Marna. Al treilea sunt zidurile alea care stau să cadă de la fostul cinematograf Feroviar. La ăla îi reconstruiesc faţada la 250 de metri în spate. Am semnat, mi-am luat obligaţia”, a declarat Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

„Această arteră care leagă Piaţa Victoriei de Palatul Parlamenului ar fi putut să fie pusă pe dedesupt pentru maşini de tranzit, cu viteză, pentru depozitări de maşini, parcaje şi eventual una sau două accese la suprafaţă. Şi deasupra să rămână ţesutul istoric”, a spus Şerban Sturdza, arhitect şi preşedintele Fundaţiei Pro Patrimonio, citat de Realitatea Tv.

Unii bucureştenii au aflat că vechea stradă Buzeşti este pe cale de dispariţie şi au venit cu aparatele foto pentru a imortaliza peisajul. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.