Acasă Uncategorized Bucuresti: Senatorul Catalin Voicu ramane in arest

Bucuresti: Senatorul Catalin Voicu ramane in arest

DISTRIBUIȚI

95883 – 17112010 – Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins, miercuri, cererile de eliberare formulate de senatorul Cătălin Voicu, care, rămâne astfel în arest preventiv. În cadrul acestor cereri, procurorul DNA a arătat că nu este de acord cu eliberarea senatorului, printre motive fiind și faptul că declarațiile lui Voicu și ale lui Cășuneanu de marți au contradicții.După aproximativ 11 ore de dezbateri și audieri, judecătorii au stabilit următorul termen pentru 12 ianuarie 2011. 

 

 

 

 

  ICCJ a început, marți, audierile în procesul în care senatorul Cătălin Voicu este judecat pentru fapte de corupție. Primul care a dat o declarație în fața instanței a fost omul de afaceri Costel Cășuneanu. Acesta le-a spus judecătorilor Înaltei Curți că l-a cunoscut pe senatorul Voicu în anul 2004, prin intermediul unei cunoștiințe comune, care a venit la fabrica sa să cumpere materiale de construcții pentru parlamentar.

Ulterior a avut mai multe discuții telefonice cu Voicu, cu care s-a și întâlnit la București. Cășuneanu a spus că l-a împrumutat pe senator cu sume între 5.000 și 100.000 de euro, dar au existat și situații în care nu l-a putut împrumuta pe senator pentru că nu avea sumele respctive.

Cășuneanu a mai afirmat că niciodată nu i-a cerut vreun serviciu lui Voicu și nici nu i-a dat bani pentru servicii. Omul de afaceri a adăugat că senatorul l-a ajutat în diferite rânduri, fie procurându-i medicamente, fie recomandându-i medici pentru membrii familiei sale.

În legătură cu dosarul în care firma sa a contestat rezultatul unei licitații, Cășuneau a declarat că i-a povestit senatorului Voicu despre caz, iar acesta s-a oferit să îl pună în legătură cu un alt om de afaceri care are un avocat specializat în astfel de spețe. Audierea lui Costel Cășuneanu a durat aproximativ patru ore.

Senatorul Cătălin Voicu a fost, de asemenea, audiat marți  și a recunoscut că a primit ub formă de împrumut, diverse sume de la omul de afaceri Costel Cășuneanu. În fața instanței Voicu a mai recunoscut și că a încheiat un contract cu Marius Locic. Cătălin Voicu a negat că banii primiți de la Cășuneanu și Locic ar fi fost obiectul unui trafic de influență.

Se pare că Voicu a luat de Cășuneanu, cu titlu de împrumut, pe parcursul anului 2009, 100.000 de lei, 150.000 de lei și, ulterior, 200.000 de euro, nereușind să restituie decât 250.000 de lei, pentru că a fost reținut și arestat. Senatorul Voicu a contestat interceptările și înregistrările ambientale din dosar.  www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.