Acasă Uncategorized Bucuresti: Senatorul Olguta Vasilescu cere ancheta parlamentara cu privire la fondurile ICR

Bucuresti: Senatorul Olguta Vasilescu cere ancheta parlamentara cu privire la fondurile ICR

DISTRIBUIȚI

95887 – 17112010 – Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a cerut miercuri ca preşedintele Comisiei de cultură, Sergiu Nicolaescu, să înceapă o anchetă cu privire la fondurile Institutului Cultural Român (ICR). Olguţa Vasilescu l-a acuzat pe consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu că şi-a publicat o carte cu bani publici.

Solicitarea a venit în contextul dezbaterii în plenul Senatului a unei iniţiative a deputatului PDL William Brânză cu privire la impozitarea cu 1% a sumelor transferate din străinătate de românii care lucrează peste graniţe.

„În urmă cu vreo două săptămâni am avut un proiect al domnului Brânză, care spune că ar trebui să avem mai multe filiale ale Institutului Cultural Român. Probabil că domnia sa se gândeşte ca şi aceşti bani să meargă tot la ICR. Eu nu-mi amintesc să fi avut cine ştie ce merite în străinătate, ci doar de scandalul  cu simbolurile fasciste şi, nu pot să uit, faptul că ICR tipăreşte cărţi ale consilierilor prezidenţiali, pe banii noştri, ai tuturor, pe banii statului. Dl. Cătălin Avramescu, care e şi consilier prezidenţial, şi-a tipărit de curând, pe 7000 de euro, o carte la editura Princeton pe banii Institutului Cultural Român, deci pe banii statului român. Înţeleg că nu este singura situaţie”, a spus Vasilescu. Pe site-ul Universităţii Princeton figurează o carte semnată de Avramescu intitulată „An Intellectual History of Cannibalism” şi apărută în 2009. 

Senatorul PSD i-a solicitat astfel preşedintelui Comisiei de cultură a Senatului, Sergiu Nicolaescu, să demareze o anchetă cu privire la banii folosiţi de ICR. „Nu mi se pare firesc să se tipărească o carte a unui consilier prezidenţial. Nu mai amintesc faptul că dl. Avramescu spunea în presă că îi place să se trezească foarte târziu şi că n-a plătit în viaţa lui o factură. Probabil că nu plăteşte nicio factură, pentru că plăteşte statul român facturile sale”, a precizat Vasilescu. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.