Acasă Uncategorized Bucuresti: Somerii care refuza un loc de munca de doua ori vor...

Bucuresti: Somerii care refuza un loc de munca de doua ori vor ramane fara indemnizatie

DISTRIBUIȚI

96189 – 26112010 – Şomerii care refuză de două ori un loc de muncă şi beneficiază şi de asistenţa unui consilier de la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă nu vor mai primi ajutorul de şomaj, a declarat Emil Boc. Executivul vrea astfel ca locurile de muncă disponibile pe piaţă, estimate la peste 10.000 posturi, să fie ocupate.

„În România, şomajul nu este foarte ridicat, suntem sub media UE, dar eu aş vrea ca locurile de muncă disponibile – şi sunt peste 10.000 de locuri disponbile astăzi pentru ocupare – să fie ocupate de cei care au nevoie de un loc de muncă, iar dacă cineva refuză de două ori oferirea unui loc de muncă, în urma consilierii de către un consilier de la agenţia de şomaj, a doua oară să nu mai primească ajutor de şomaj. Deci, îţi ofer un loc de muncă, îl refuzi o dată, dacă şi a doua oară l-ai refuzat, atunci din ziua următoare nu mai primeşti ajutor de şomaj, înseamnă că nu te interesează munca în România şi vrei să faci altceva. E un proiect la care mă gândesc în viitor să îl aplicăm”, a declarat Boc, potrivit Antena 3.

Începând cu 2011, indemnizaţia de şomaj va reprezenta 75% din valoarea indicatorului social de referinţă, de 500 lei, şi nu va mai fi raportată la salariul minim, majorat la 670 lei. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.