Acasă Uncategorized Bucuresti: Soprana Teodora Gheorghiu concerteaza vineri la Sala Radio

Bucuresti: Soprana Teodora Gheorghiu concerteaza vineri la Sala Radio

DISTRIBUIȚI

96090 – 23112010 – Soprana romana Teodora Gheorghiu, pe care Jose Carreras a premiat-o personal in 2002, la Pamplona, si care in ultimii patru ani a fost solista a Operei de Stat din Viena, concerteaza vineri, 26 noiembrie a. c., la Sala Radio. In concertul programat pentru orele 19.00, solista va interpreta unele dintre cele mai celebre arii de opera printre care aria „Deh vieni…” din opera Nunta lui Figaro de Mozart, aria „Sul fil…” din opera Falstaff de Verdi, aria „Una voce” din opera Barbierul din Sevilla de Rossini.

In partea a doua, Orchestra Nationala Radio va interpreta Simfonia a IV-a in fa minor, op. 36 de P. I. Ceaikovski, sub bagheta dirijorului Adrian Prabava.

Concertul sustinut la Sala Radio este unul dintre putinele concert eveniment pe care Teodora Gheorghiu le are programate anul acesta, soprana concentrandu-se mai mult pe inregistrari. In perioada urmatoare, solista va realiza un disc dedicat celebrei cantarete italiene Anna de Amicis, pentru care Mozart a scris rolul Giunia in opera Lucio Silla. Inregistrarile le realizeaza la Paris, intre 15 si 19 noiembrie, alaturi de orchestra franceza specializata in muzica baroca Les Talens Lyrique, condusa de dirijorul Christophe Rousset. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.