Acasă Uncategorized Bucuresti: Statele membre stabilesc tinte pentru accesul tuturor la un sistem de...

Bucuresti: Statele membre stabilesc tinte pentru accesul tuturor la un sistem de apa si salubrizare cat mai bun

DISTRIBUIȚI

96021 – 22112010 – Reducerea barierelor economice pentru accesul la apă potabilă este unul din obiectivele cheie ale  celei de-a doua Reuniuniuni a Părţilor la Protocolul UNECE/WHO- EURO privind apa şi sănătatea care începe marţi, 23 noiembrie, în Bucureşti.

Reprezentanţi din 34 de state europene, atât membrii cât şi non-membrii ai Protocolului, se întalnesc pentru a analiza progresul în asigurarea unei ape cât mai curate şi a unei salubrizări mai bune pentru cât mai mulţi oameni, în special în vremuri de criză economică.

Protocolul este primul acord internaţional care vizează protejarea sănătăţii umane şi a bunăstării prin optimizarea managementului apei şi prevenirea, controlul şi reducerea bolilor legate de calitatea apei. Protocolul a intrat în vigoare în anul 2005 şi a fost ratificată de 24 de ţări din întreaga regiune pan-europeană.

Reuniunea este organizată de UNECE şi Biroul regional al OMS pentru Europa, care asigură secretariatul Protocolului, şi este găzduit de Ministerul Mediului din România, cu sprijinul Camerei Deputaţilor. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.