Acasă Uncategorized Bucuresti: Strat de zăpadă între 1 şi 6 cm pe mai multe...

Bucuresti: Strat de zăpadă între 1 şi 6 cm pe mai multe drumuri din România

DISTRIBUIȚI

96207 – 26112010 – Vineri la prânz se circula în condiţii de iarnă pe mai multe artere rutiere din ţară, conform datelor dela Centrul Infotrafic al poliţiei Române.

Există un strat de zăpadă între 1 şi 3cm pe DN67D Stăneşti – Valea Cernei, judeţul Gorj, DN7A Voineasa – Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea, DN7C Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu, DN11B Târgu Secuiesc – Casinu, judeţul Covasna, DN12 Tuşnad – Topliţa, Judeţul Harghita, DN12A Miercurea Ciuc – Bacău, judeţul Harghita, DN12C Gherghieni – Bicaz, judeţul Harghita, DN13A Bălăuşeri – M. Ciuc, judeţul Mureş, DN13B Praid – Ghergieni, judeţul Harghita, DN13C Vânători – Bisericari, judeţul Harghita, DN13D Sovata – Sacadat, judeţul Mureş.

De asemenea, zăpadă între 3 şi 4cm există pe DN7A Voineasa, în judeţul Vâlcea, iar între 5 şi 6cm pe DN67C Novaci – Rânca, în judeţul Gorj.

Conform prevederilor legale, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a avea montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Date fiind condiţiile meteo rutiere prezentate, Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei), să folosească în mod corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi pe cel de climatizare-dezaburire, pentru a avea vizibilitatea si a putea fi observaţi în trafic, să păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de vehiculul dinainte pentru a putea opri in condiţii de siguranţă, să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să verifice periodic acumulatorul maşinii, pentru a nu avea surpriza neplăcută de a rămâne imobilizaţi pe drum, să nu bruscheze comenzile si să folosească mai ales frâna de motor, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz.

Nu în ultimul rând, conducatorii auto începatori sunt rugaţi să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculelor în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.