Acasă Uncategorized Bucuresti: „Te salut tineret în adidas, te salut generaţie-n blugi!”

Bucuresti: „Te salut tineret în adidas, te salut generaţie-n blugi!”

DISTRIBUIȚI

S-a stins poetul Adrian Păunescu95515 – 05112010 – Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă, vineri dimineaţa, la Spitalul Floreasca din Capitală. Anunţul a fost făcut de medicul personal Şerban Brădişteanu: „Dupa nenumarate tentatvie de resuscitare, a trebuit sa ne declaram invinsi. Maestrul a plecat dintre noi”. Inima poetului se oprise de mai multe ori si joi noaptea, iar vineri dimineata medicii nu au mai reusit sa-l resusciteze. Medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de Cardiologie a spitalului,

 

 

 

 

spusese joi ca boala depaseste resursele terapeutice ale spitalului iar doctorii nu stiu cat timp vor mai reusi sa faca fata.

Adrian Paunescu a fost internat, la 26 octombrie, in stare grava, la Sectia de terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca, fiind diagnosticat cu insuficienta cardiaca, hepatica si renala.

Adrian Paunescu avea 67 de ani.

Adrian Paunescu s-a nascut in 20 iulie 1943 in Copaceni, judetul Balti, Republica Moldova. Începând cu 1973 a devenit un fenomen social, prin organizarea Cenaclului Flacăra. Influenta sa a crescut permanent, întrcât Cenaclul Flacara a reusit sa impuna o generatie intreaga de artişti.
In 1985, Cenaclul a fost interzis dupa ce cinci tineri au murit in timpul unei busculade produse pe stadionul din Ploiesti, iar Paunescu a devenit un personaj indezirabil.

In timpul Revolutiei, Adrian Paunescu a fost aproape de linsaj in curtea TVR, unde venise sa-si exprime sprijinul fata de noua putere. Dupa Revolutie a stat aproape doi ani departe de scena publica.
A intrat in politica, devenind membru al Partidului Socialist al Muncii condus de Ilie Verdet. A intrat apoi in PDSR, pe lisetle căruia a intrat în Parlament.

Adrian Păunescu, alături de Nichita Stănescu, Marin Sorescu şi Ioan Alexandru, face parte din acel raft de bibliotecă obligatoriu din casa oricărui om care nu urăşte cartea. Opera pe care ne-au lăsat-o cei patru stă mărturie că, în ciuda vremurilor, cultura este izbăvitoare. Ea, cultura, poate salva o naţiune şi toţi cei care participă la menţinerea ei între preocupările oamenilor merită un destin special.
Cunoscuţi ai poetului povestesc cum Adrian Păunescu a intervenit pe lângă nomenclatura comunistă pentru readucerea filosofului Constantin Noica în circuitul cultural. Numărul celor care au beneficiat de generozitatea lui Păunescu este mult mai mare şi cuprinde personaje dintre cele mai diverse. Din păcate, când Adrian Păunescu a avut nevoie de sprijin, puţini au fost cei care i-au sărit în ajutor. Lista celor care i-au fost alături într-un moment dificil pentru familia sa cuprinde doar câteva nume, putând fi găsită în arhiva revistei “Flacăra”. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.