Acasă Uncategorized Bucuresti: Traian Basescu a propus partidelor un moratoriu pentru deblocarea activitatii Parlamentului

Bucuresti: Traian Basescu a propus partidelor un moratoriu pentru deblocarea activitatii Parlamentului

DISTRIBUIȚI

95640 – 09112010 – Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, în Parlament, un nou discurs în faţa plenului reunit. Şeful statului le-a propus liderilor partidelor un moratoriu asupra bătăliei politice, care să ducă la deblocarea activităţii Parlamentului. Preşedintele le-a vorbit celor prezenţi despre necesitatea adoptării legilor privind salarizarea unică, pensiile şi bugetul de stat pe anul viitor, în următoarele maximum 45 de zile.

Traian Băsescu şi-a început discursul cu precizarea că este nevoit

 

 

 

 

 să îşi reînnoiască apelul la responsabilitate adresat formaţiunilor politice din Parlament.

„Obiectivul principal al acordului cu FMI, UE şi Banca Mondială a fost evitarea derapajului în domeniile macroeconomice. Partidele trebuie să fie conştiente că România nu mai poate cheltui mai mult decât produce”, a spus Băsescu.

Şeful statului le-a propus apoi liderilor de partide un „moratoriu asupra bătăliei politice” pe temen limitat, care să ducă la deblocarea activităţii în Parlament.

„Condiţia materializării acestei şanse a României este acţiunea fermă şi consecventă pe termen foarte scurt, respectiv 30-45 de zile, la nivel de Guvern şi Parlament, în cateva direcţii convenite cu FMI, UE şi BM, ca şi condiţii pentru scoaterea României din criză”, a precizat Traian Băsescu.

„Nicio altă soluţie decât un moratoriu care să deblocheze legiferarea priorităţilor din acord nu este viabilă. Insist ca partidele să realizeze acest moratoriu pe termen limitat în interes naţional, prin deblocarea activităţii celor două Camere„, a mai spus Băsescu, adăugând că decizia stă în mâinile parlamentarilor.

Preşedintele a insistat asupra necesităţii realizării de acţiuni consecvente cu interesul naţional în următoarele 30-45 de zile. Şeful statului a apreciat că moratoriul propus de el pentru deblocarea activităţii Parlamentului este posibil pentru că toate partidele spun că acţionează pentru interesul naţional.

Parlamentarii opoziţiei au anunţat în cursul zilei de marţi că nu se vor afla în sală în timpul discursului preşedintelui. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.