Acasă Uncategorized Bucuresti: Tratatul de frontiera cu Republica Moldova va fi semnat astazi

Bucuresti: Tratatul de frontiera cu Republica Moldova va fi semnat astazi

DISTRIBUIȚI

95595 – 08112010 – Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat a declarat ca „astazi, printre altele, va fi semnat si Tratatul privind regimul de frontiera dintre Moldova si Romania. Importanta acestui document este mai larga. Zona in care ne aflam este una de maxima importanta pentru Europa de Est, iar procesele de aici trebuie sa fie reglementate conform standardelor europene”, transmite Unimedia. Premierul Vlad Filat se afla luni la Bucuresti, pentru a participa la Summitul Dunarii si are in program intrevederi bilaterale cu presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a salutat luni doimineaţa, in discursul rostit la Summitul Dunarii, eveniment gazduit de Bucuresti, „semnarea tratatului” intre Romania si Republica Moldova, parand sa faca aluzie la documentul care reglementeaza regimul de frontiera.

„Salut semnarea tratatului intre Romania si Republica Moldova si stiu ca sunt initiative similare in Balcani”, a spus presedintele CE, fara a face alte precizari.

De-abia pe la orele prnanzului, Ministerul Afacerilor Extene (MAE) s-a decis sa confirme semnarea luni a Tratatului intre Romania si Republica Moldova privind regimul frontierei de stat, colaborarea si asistenta mutuala in probleme de frontiera. La orele 17.30, ministrul de externe Teodor Baconschi si premierul moldovean Vlad Filat vor semna documentul la sediul MAE. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.