Acasă Uncategorized Bucuresti: Vineri se decide daca vor mai fi infiintate cele doua mari...

Bucuresti: Vineri se decide daca vor mai fi infiintate cele doua mari companii energetice

DISTRIBUIȚI

95921 – 18112010 – Adunarile generale ale actionarilor care vor avea loc la Hidroelectrica si Complexul Energetic Craiova vor decide daca vor continua pasii pentru infiintarea celor doua mari companii energetice Electra si Hidroenergetica. „Maine sunt cele doua AGA care vor decide daca se vor continua pasii pentru formarea celor doua companii”, a declarat ministrul Economiei, Ion Ariton. Ministrul a punctat ca exista o problema, si anume dezacordul actionarilor de la Fondul Proprietatea

 

 

 

 

 

 

care se opun infiintarii companiilor.

In cazul in care se decide in AGA continuarea procesului de constituire, Electra si Hidroenergetica ar urma sa fie inregistrate la Registrul Comertului pana la sfarsitul acestui an.

Procesul de constituire a celor doi giganti energetici este blocat de cateva luni din cauza contestatiilor depuse de catre creditori, sindicate si persoane fizice care sunt actionari la Fondul Proprietatea. Guvernul a gasit solutia deblocarii, si anume modificarea Legii 31/1990 privind societatile comerciale.

Din Electra vor face parte Complexurile energetice Turceni, Craiova si Rovinari, Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, sucursalele Hidroelectrica de la Ramnicu Valcea, Sibiu, Targu Jiu si Hidroserv Ramnicu Valcea.

Hidroenergetica va cuprinde Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursalele Termoelectrica Paroseni si Termoserv Paroseni, sucursalele Hidroelectrica de la Bistrita, Buzau, Cluj, Curtea de Arges, Hateg, Portile de Fier, Oradea, Sebes si Slatina, filialele Hidroelectrica Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.