Acasă Uncategorized Bucuresti: „Viticultura” – emisiune filatelica romano-cipriota

Bucuresti: „Viticultura” – emisiune filatelica romano-cipriota

DISTRIBUIȚI

95673 – 10112010 – Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea comună România-Cipru intitulată Viticultură, cu ocazia aniversării a 50 de ani de relaţii diplomatice româno-cipriote.

Relaţiile dintre cele două ţări datează din secolul al XVI-lea, când numeroşi cărturari ciprioţi s-au stabilit atât în Moldova, cât şi în Ţara Românească, temporar sau definitiv, bucurându-se de o ospitalitate generoasă. Pe teritoriul ţărilor române, ei au înfiinţat şcoli, au participat activ la viaţa culturală şi spirituală a comunităţilor şi au întemeiat, odată întorşi în patria natală, instituţii de învăţământ după modelul celor româneşti.

Tematica acestei emisiuni, nu a fost aleasă întâmplător, deoarece atât pe teritoriul actual al României, cât şi al Ciprului, cultivarea viţei de vie a fost o îndeletnicire ce se pierde în negura timpului.

Pe insula Cipru – considerată insula Afroditei – cultivarea viţei de vie are o tradiţie de 3500 de ani, iar cel mai renumit vin se numeşte Commandaria. Dovezile arheologice descoperite pe teritoriul ţării noastre plasează această îndeletnicire în neolitic, soiul de vin cel mai cunoscut fiind Murfatlar.

Începând cu 10 noiembrie 2010, emisiunea filatelică Viticultură poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.