Acasă Uncategorized Bucureşti: Anul Chopin continua la Sala Radio

Bucureşti: Anul Chopin continua la Sala Radio

DISTRIBUIȚI

95915 – 18112010 – Concertul nr. 1 in mi minor pentru pian si orchestra, op. 11 de Fr. Chopin prinde viata vineri, 19 noiembrie, la Sala Radio, in interpretarea pianistului Matei Varga. Inaintea acestuia, publicul va putea asculta uvertura Julius Caesar de Schumann cu Orchestra Nationala Radio sub bagheta dirjorului Adrian Morar. Acesta este al doilea concert sustinut pe magnificul instrument de la achizitia sa de radioul public, inaugurarea fiind realizata de Horia Mihail in data de 12 noiembrie. In continuarea concertului, programat la ora 19.00, publicul va audia Suita I pentru orchestra, op. 9 de George Enescu.

Stabilit la New York, Matei Varga este considerat, pe drept, unul dintre cei mai valorosi tineri pianisti originari din Romania, talentul sau fiind apreciat atat in spatiul american cat si in cel european. A debutat in octombrie 2008 la Carnegie Hall, interpretarea sa fiind descrisa de publicatia New York Concert Review” ca “desavarsita”.

Este laureat al mai multor competitii internationale printre care Concursul International   „George Enescu” – Premiul II, Concursul „Lory Wallfisch” – Premiul I; Concursul  „Young Concert Artists” (New York) si Concursul International de la Porto, la ambele obtinand  Premiul II; Concursul „Maria Canals” (Barcelona) – Premiul III. Intre distinctiile primite se numara si cele conferite de „Dorothy Mackenzie Artist Recognition Award” (2007) si   „International Keyboard Institute Festival” (New York).

Adrian Morar reprezinta o prezenta activa pe scenele lirice din Romania, binecunoscut publicului meloman si recunoscut de critica de specialitate. A sustinut turnee de spectacole sau concerte in Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Spania, Ungaria, Thailanda. Ca dirijor, a beneficiat de studii de perfectionare la cursurile sustinute de Eric Ericsson, Peter Eötvös, Ton Koopman, Eri Klass, Zoltan Pesko, Helmuth Rilling, Christfried Broddel. Recunoasterea meritelor sale s-a concretizat in premiile “Ludovic Spiess“( 2002) si “Lia Hubic” (2009). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.