Acasă Uncategorized Bucureşti: Apa Nova va realiza investitiile necesare pentru alimentarea cu apa si...

Bucureşti: Apa Nova va realiza investitiile necesare pentru alimentarea cu apa si pentru canalizare in Centrul Istoric si la pasajul Piata Sudului

DISTRIBUIȚI

95957 – 19112010 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat la evenimentul care a marcat zece ani de la semnarea Contractului de Concesiune dintre Primaria Municipiului Bucuresti si Apa Nova. Cu aceasta ocazie, Sorin Oprescu, si directorul general Apa Nova Bucuresti, Bruno Roche, au vorbit despre beneficiile aduse de semnarea acestui contract, dar si despre modificarile facute prin semnarea, in 2009, a actului Aditional la Contractul de Concesiune. Astfel, a fost demarat Programul Bucur,

 

 

 

 

 

 finantat si realizat de Apa Nova, prin care au fost extinse retelele de alimentare cu apa si canalizare, investitia fiind de aproximativ 50 milioane de euro. De asemenea, Apa Nova acorda asistenta Primariei Capitalei in ceea ce priveste finalizarea lucrarilor pentru Faza 1 si 2 din Proiectul Glina si va contribui la realizarea unui sistem de canalizare unitar in Bucuresti prin preluarea Casetei. Apa Nova va acorda si scutiri la plata serviciilor pentru familiile cu dificultati din Capitala, in limita sumei de 100.000 euro pe an.

“Toate aceste modificari ale Contractului de Concesiune demonstreaza maturitate si de o parte si de alta, deschidere, respect fata de Capitala si, ceea ce este foarte important, respect fata de cetatean, fata de bucurestean. Atat timp cat Apa Nova se dovedeste a fi un real partener, Bucurestiul este in castig”, a subliniat primarul general.

Astfel, in acest moment se pun bazele semnarii unui nou act aditional, prin care Caseta va fi data in concesiune Societatii Apa Nova. Prin noul act aditional, Apa Nova va realiza investitiile necesare pentru alimentarea cu apa si pentru canalizare in Centrul Istoric si la pasajul Piata Sudului. Totodata vor fi ajutate familiile ce reprezinta cazuri sociale prin realizarea bransamentelor la apa si a racordurilor la canalizare.

Sorin Oprescu si Bruno Roche au anuntat lansarea in 2011 a Campaniei pentru Bucuresti care are ca scop o schimbare de atitudine a bucuresteanului fata de orasul in care traieste. Campania isi propune sa costientizeze ca sta in puterea noastra a tuturor, ca prin gesturi mici, normale, sa infrumusetam Bucurestiul si sa devenim mandri de el.

In cadrul evenimentului au fost decernate trofeele Apa Nova, tuturor celor care au facut posibili cei zece ani de parteneriat: Excelenta Sa Henri Paul, Ambasadorul Frantei, primarul general Sorin Oprescu, presedintele Traian Basescu, Ion Iliescu, Razvan Murgeanu, Victor Ciorbea etc.

La data de 20 martie 2000, in sedinta publica a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Apa Nova a fost declarata castigatoarea licitatiei concesiunii serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare din municipiul Bucuresti. La 29 martie 2000 a fost semnat contractul de concesiune mandatat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. La data de 17 noiembrie 2000, contractul de concesiune a intrat in vigoare, iar societatea Apa Nova a inceput efectiv furnizarea serviciilor catre bucuresteni. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.