Acasă Uncategorized Bucureşti: Bucurestiul a devenit semnatar al Apelului pentru suspendarea mondiala a pedepsei...

Bucureşti: Bucurestiul a devenit semnatar al Apelului pentru suspendarea mondiala a pedepsei capitale

DISTRIBUIȚI

96274 – 30112010 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat luni seara la ceremonia de comemorare a 224 de ani de la prima abolire din istorie a pedepsei cu moartea. Cu aceasta ocazie, primarul general impreuna cu ambasadorul Italiei la Bucuresti, Excelenta Sa, Mario Cospito, au anuntat public adeziunea Municipiului Bucuresti la Campania Mondiala a comunitatii Sant’Egidio  Orase pentru Viata – Orase impotriva pedepsei cu moartea”, aderare realizata prin HCGMB nr. 72 din 10 mai 2010.

 

 

 

 

 

 “În aceasta seara, prin sustinerea campaniei Bucurestiul devine pe deplin o capitala europeana. Caci nu exista justitie fara viata! (…) Astazi, o spun cu mandrie, Bucurestiul este unul dintre aceste orase: Bucurestiul este un oras pentru viata ce se uneste marelui cor care spune in intreaga lume nu pedepsei cu moartea (…) !”, a declarat Oprescu.

La randul sau, ambasadorul Italiei la Bucuresti, Excelenta Sa, Mario Cospito, a salutat demersul primarului general de a alatura Bucurestiul Campaniei “Orase pentru Viata – Orase impotriva pedepsei cu moartea”: “Constitutia Italiei, prin articolul 27, stabileste ca pedeapsa cu moartea nu este permisa si pe aceasta baza, tara noastra si-a construit identitatea nationala. Sunt bucuros ca si Bucurestiul, gratie primarului general, Sorin Oprescu, s-a alaturat altor capitale care sustin campania. Asa cum, in intreaga lume, pe 30 noiembrie, orasele pacii din 83 de tari, ilumineaza un monument simbol pentru a-si declara adeziunea la initiativa impotriva pedepsei capitale, in aceasta seara, Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu”, un loc cu o semnificatie importanta in istoria recenta a Romaniei, a fost si ea iluminata simbolic. Tot de aseara, Bucurestiul a devenit semnatar al Apelului pentru suspendarea mondiala a pedepsei capitale. Astfel, bucurestenii au fost invitati sa se alature milioanelor de oameni din intreaga lume care au semnat pana acum Apelul si au decis astfel sa spuna nu pedepsei cu moartea. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.