Acasă Uncategorized Bucureşti: Capitala riscă să piardă aproximativ 300 hectare de spațiu verde, atenţionează...

Bucureşti: Capitala riscă să piardă aproximativ 300 hectare de spațiu verde, atenţionează directorul ALPAB, Radu Popa

DISTRIBUIȚI

95614 – 09112010 – Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti susține protestul ONG-urilor referitor la modificarea OUG 114/2007 și menținerea actualei forme legislative. Pentru că modificarea acestei ordonanțe dă liber construirii pe spațiile verzi, Capitala riscă să piardă aproximativ 300 hectare de spațiu verde. “Sunt alături de protestari în condițiile în care Romania trebuie să asigure conform normelor europene 26mp/cap de locuitor de spațiu verde.

 

 

 

 

La ora actuală ne aflăm la doar 14mp/cap de locuitor, iar modicare ordonaței de către Camera Deputaților ar fi un mare prejudiciu adus cetățenilor. Din cauza acestor retrocedări, au fost pierdute în anul 2010 peste 70 hectare din pepiniera Tei-Toboc și 24 hectare în anul 2008 din pepiniera Pipera, aflate în patrimoniul ALPAB. În zonă au fost aprobate Certificate de Urbanism de către Primăria Sector 2 pentru dezvoltare imobiliară. Concluzia tristă este că din 3 500 hectare de spații verzi capitala mai are doar mai puțin de jumătate, adică aproximativ 1.500 hectare” , a declarat Radu Popa, directorul general al ALPAB.

ALPAB depune eforturi susținute pentru protejarea și extinderea spațiilor verzi, având în acest sens proiecte prin care să se apropie din ce în ce mai mult de normele impuse de Uniunea Europeană. “Consider că este ori o greșeală impardonabilă a deputaților care inteționează să modifice această ordonanță de urgență, ori este vorba de o rea voință. Indiferent despre ce ar fi vorba, finalul este unul înfricoșător pentru Bucureșt”, a mai declarat Popa. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.