Acasă Uncategorized Bucureşti: Deocamdată în parcuri rămân spaţiile verzi, dar şi gălăgia, uneori, infernală

Bucureşti: Deocamdată în parcuri rămân spaţiile verzi, dar şi gălăgia, uneori, infernală

DISTRIBUIȚI

95659 – 10112010 – Camera Deputaților, decizională în acest caz, ar fi trebuit să voteze luni și marți articolele proiectului de modificare a OUG 114/2007 prin care se interzicea schimbarea destinației terenurilor amenajate ca spații verzi, indiferent că figurează sau nu ca atare în documentațiile de urbanism și indiferent dacă se află în proprietate publică sau privată. Adoptarea modificării ordonanței ar fi dat mână liberă la eliminarea spațiilor verzi din Capitală și la demararea mai multor proiecte imobiliare în parcurile bucureștene și așa puține. Votul de luni a fost amânat, iar marți deputații au decis să trimită proiectul de modificare a ordonanței înapoi la Comisia pentru Administrație Publică, Amernajarea Teritoriului și Echilibru Ecologic a Camerei Deputaților. Deputații au luat decizia cu 90 de voturi pentru, nici un vot împotrivă și o abținere. Opoziția nu a luat parte la ședință.

Comisia pentru Amenajarea Teritoriului trebuie să întocmească un raport suplimentar în termen de două săptămâni asupra proiectului de lege. Această soluție de compromis a fost susținută de toate partidele politice și de Guvern.

Comisia de administraţie a Camerei a întocmit, iniţial, raport favorabil de adoptare a proiectului de lege privind aprobarea OUG, deşi Senatul a respins Ordonanţa 114/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei 195/2005 privind protecţia mediului.

ONG-urile de mediu salută neadoptarea modificărilor și cer ca reprezentanții lor să participe la ședința Comisiei în care se va discuta soarta OUG 114/2007 și ca ordinea de zi a Comisiei să fie publicată pe situl Camerei cu câteva zile înaintea dezbaterii, după ce, ultima dată, chestiunea ordonanței a fost introdusă pe ordinea de zi doar în ziua lucrărilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.