Acasă Uncategorized Bucureşti: Femeile din PDL se revoltă împotriva ministrului Muncii

Bucureşti: Femeile din PDL se revoltă împotriva ministrului Muncii

DISTRIBUIȚI

96280 – 30112010 –  Deputatele democrat-liberale se opun măsurii anunțate de conducerea PDL privind reducerea concediul maternal de la doi ani la un an.

”Nimeni nu poate să spună dacă o mamă întrerupe alăptarea la un an de zile sau la un an şi două luni, ca să vă dau un singur motiv. În al doilea rând, nu există soluţii alternative pentru mame, să-şi ducă copilul de un an de zile, pentru a se întoarce în câmpul muncii. Dacă este o variantă pe care şi-o doreşte mama respectivă, trebuie să hotărască împreună cu familia ei. Eu cred că nu trebuie obligată prin lege”, a declarat preşedinta organizaţiei de femei din PDL, Sulfina Barbu.

”În măsura în care statul ar fi capabil să asigure locuri în creşe, ar putea fi o soluţie. Deocamdată nu cred că e cazul pentru aşa ceva şi nu cred că e o soluţie”, a declarat deputata Mihaela Stoica, citată de Realitatea Tv.

”Sunt o susţinătoare a mamelor coroborând cu interesul de susţinere a natalităţii, consider că nu trebuie să se facă o asemenea reducere sau să se ofere variante. Sunt femei care doresc să se întoarcă la muncă şi ele trebuie sprijinite, sunt de asemenea situaţii în care statul poate stimula financiar mamele să revină. Dar nu cred într-o reducere pe toată linia”, susţine şi deputata Doiniţa Chircu.

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, luni, să susţină propunerea ministrului Muncii, Ioan Botiş, privind reducerea concediului maternal de la doi la un an. Pentru a stimula întoarcerea mamelor la serviciu, femeile aflate în concediu de creştere a copilului ar urma să primească timp de un an 85% din salariu, apoi câte 500 de lei lunar, timp de încă 12 luni, pe lângă salariul obținut. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.