Acasă Uncategorized Bucureşti: Geoană, pe făraş de la şefia Senatului?

Bucureşti: Geoană, pe făraş de la şefia Senatului?

DISTRIBUIȚI

96221 – 28112010 –  Liderul PSD, Victor Ponta, reaminteşte că declaraţiile publice ale lui Mircea Geoană, preşedintele Senatului, nu reprezintă partidul, iar afirmaţiile sale pot fi considerate doar opinii personale. Victor Ponta a fost scos din sărite de declaraţiile ambigue ale lui Geoană, privind posibilitatea retragerii moţiunii de cenzură pe Educaţie, în condiţiile în care conducerea PSD decisese ca moţiunea să meargă mai departe. Aşa că, după cum scrie Puterea, zilele lui Mircea Geoană în PSD, dar şi în fruntea Senatului sunt atent numărate de preşedintele partidului, Victor Ponta. “Mircea Geoană nu vorbeşte niciodată în numele PSD, ci doar în numele lui”. Trei cuvinte-cheie: Geoană, niciodată, PSD. Practic, deşi este preşedinte al Senatului,

 

 

 

 

 

 

funcţie dobândită în calitate de membru al PSD, Geoană este trecut la index de Victor Ponta, care nu îl consideră demn de a vorbi în numele social-democraţilor. Cu toate acestea, preşedintele Senatului şi-a exprimat poziţia faţă de moţiunea de cenzură pe Educaţie, spunând că este posibil ca PSD şi PNL să o retragă. “Am înţeles că liberalii au luat o decizie în acest sens, urmează ca şi PSD să ia o decizie finală luni”, a declarat preşedintele Senatului, Mircea Geoană. Acesta a fost fitilul care a inflamat spiritele în rândurile social-democraţilor.

Biroul Permanent al PSD a decis lunea trecută ca parlamentarii partidului să nu-şi retragă semnăturile pe moţiunea de cenzură, chiar dacă judecătorii Curţii Constituţionale au decis că angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei poate continua. “A fost o decizie unanimă a conducerii PSD să nu retragem moţiunea de cenzură pe Legea educaţiei. Problema angajării răspunderii Guvernului pe această lege urmează să fie tranşată luni de Birourile Permanente reunite ale Parlamentului. Noi am semnat moţiunea de cenzură pentru că judecătorii Curţii Constituţionale nu se exprimaseră asupra constituţionalităţii angajării răspunderii, dar acum ar arăta ca naiba să ne retragem semnăturile. Decizia finală o va lua conducerea Parlamentului”, a explicat vicepreşedintele PSD, Valeriu Zgonea.

Şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, confirmă această decizie luată de conducerea partidului. “Am decis să nu ne retragem semnăturile de pe moţiunea de cenzură. Mircea Geoană era de faţă când s-a luat decizia”, a precizat Sârbu. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că s-a luat o decizie – “moţiunea nu se retrage”, şi că din acel moment poziţia partidului este foarte clară. Vicepreşedintele Ecaterina Andronescu nu era la curent cu temele discutate la partid. “Nu am fost la şedinţa de luni, dar l-am auzit la televizor pe domnul Crin Antonescu spunând că liberalii şi-au retras semnăturile de pe moţiunea de cenzură. Nu mai avem ce face dacă s-a întâmplat aşa”.

Eroare însă. Liberalii nu şi-au retras semnăturile, o decizie în acest sens urmează să fie luată luni. “Conducerea PNL va discuta luni ce se întâmplă cu moţiunea de cenzură pe Educaţie. Una dintre variantele posibile ar fi retragerea semnăturilor. În acest moment, nu ne-am retras moţiunea de cenzură”, a subliniat liberalul Eugen Nicolăescu.

Ţinta: înlocuirea din fruntea Senatului – În ciuda poziţiei extrem de ferme a conducerii partidului, Mircea Geoană a declarat că exista totuşi posibilitatea retragerii moţiunii. Declaraţia ambiguă contrazice astfel flagrant poziţia exprimată de conducerea din Kiseleff şi îl poate costa pe Geoană fotoliul de preşedinte al Senatului. “Nu se poate să fii tu mereu cu moţ şi să spui altceva. Dacă aşa vrea să iasă în faţă, este treaba lui, dar să nu vorbească în numele partidului. Trebuie să înţeleagă că uneori ar fi mai înţelept să tacă”, au spus surse din conducerea partidului.

Conflictul deschis dintre Ponta şi fostul preşedinte al PSD este de notorietate în partid, surse social-democrate spunând că se aşteaptă un moment prielnic pentru înlăturarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului. Problema apărută urmează să fie discutată luni în forurile interne, în cadrul Biroului Permanent Naţional şi al Comitetului Executiv. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.