Acasă Uncategorized Bucureşti: Guvernul zice că respectă decizia CCR, dar aşteaptă motivaţia

Bucureşti: Guvernul zice că respectă decizia CCR, dar aşteaptă motivaţia

DISTRIBUIȚI

95476 – 04112010 – Curtea Constituţională a României nu s-a pronunţat pe constituţionalitatea Legii Educaţiei Naţionale, ci a soluţionat conflictul juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, a  subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului Ioana Muntean. “Decizia Curţii Constituţionale soluţionează conflictul juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern. Deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii şi Executivul le respectă, dar în acelaşi timp aşteptăm motivarea.

 

 

 

 

Până atunci procedura de angajare a răspunderii este oprită”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Ioana Muntean a adăugat că după publicarea motivării CCR, premierul doreşte să se consulte cu Parlamentul pentru a vedea mai departe care sunt paşii de urmat, având în vedere ineditul acestei situaţii. “Nu s-a mai întâmplat niciodată ca pe parcursul unei proceduri de angajare a răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului pe un proiect de lege, Curtea Constituţională să declare procedura neconstituţională”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.  

Legea Educaţiei Naţionale este extrem de importantă pentru Guvern, reprezintă o urgenţă şi o prioritate a Executivului întrucât vizează reformarea sistemului educaţional din România. Sperăm ca prin dialog instituţional să se poată aplica cât mai rapid această lege”, a mai declarat Muntean.

Judecătorul Petre Lăzăroiu, propus de preşedintele Traian Băsescu la CCR, a votat, miercuri, pentru neconstituţionalitatea asumării răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei. Decizia ar putea arunca în aer coaliţia de la putere. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.