Acasă Uncategorized Bucureşti: La absorbţia fondurilor europene stăm, în continuare, rău

Bucureşti: La absorbţia fondurilor europene stăm, în continuare, rău

DISTRIBUIȚI

95444 – 03112010 –  Prim-ministrul Emil Boc a analizat împreună cu membrii Comitetului Interministerial pentru monitorizarea absorbţiei fondurilor europene situaţia proiectelor depuse, aprobate, contractate şi a plăţilor efectuate din 2007 până la 29 octombrie 2010 în cadrul celor şapte programe operaţionale sectoriale. “Un beneficiu important al acordului discutat cu FMI, CE şi BM este asigurarea resurselor pentru investiţii, prioritară fiind asigurarea cofinanţărilor pentru proiectele care beneficiază de bani europeni.

 

 

 

 

 

 În acest sens, în urma negocierilor cu finanţatorii externi s-a convenit ca banii pentru investiţii să fie aduşi cu prioritate în primul semestru, în vederea utilizării eficiente”, a declarat prim-ministrul.  Boc a cerut ministerelor care gestionează bani europeni să prezinte o listă de proiecte europene care pot fi finanţate în primele 6 luni ale anului 2011 în vederea asigurării cu prioritate a cofinanţărilor în bugetul pentru 2011.

Din 2007 până la 29 octombrie 2010, în cadrul celor şapte programe operaţionale sectoriale au fost depuse 22.890 proiecte, din care au fost aprobate 5.983, iar pentru 4.318 proiecte au fost semnate contractele sau deciziile de finanţare. Tot pe ansamblul celor şapte programe, plăţile efectuate până la aceeaşi dată către beneficiari însumează mai mult de 5.800 milioane lei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.