Acasă Uncategorized Bucureşti: Lotul “Chelu”, după gratii 29 de zile

Bucureşti: Lotul “Chelu”, după gratii 29 de zile

DISTRIBUIȚI

95990 – 21112010 – Omul de afaceri Cătălin Chelu, precum și Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu și Ștefan Badea, acuzați că au încercat mituirea secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu, au fost arestați preventiv, duminică dimineața, pentru 29 de zile.

Judecătorii Tribunalului București au admis cererea procurorilor privind arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor patru după șapte ore de audieri. Avocații celor patru deja au declarat recurs, Curtea de Apel urmând să stabilească, pentru săptămâna viitoare, data la care va avea loc șadința de judecată. Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii de Stat Dan

 Valentin Fătuloiu, denunţător în cauză, un milion de euro pentru ca acesta ”să îşi îndeplinească în mod necorespunzător îndatoririle sale de serviciu ce decurg din punerea în aplicare a Planului Naţional de Combatere a Evaziunii Fiscale, document fundamentat pe cooperarea inter-instituţională dintre M.A.I., Ministerul Public, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi alte instituţii ale statului”, şi pentru ”a împiedica cercetarea în sistem integrat a cauzelor penale ce îi vizează pe inculpaţii Chelu Cătălin Constantin, Constantinescu Gabriel şi Bunu Antonel Cristi, scopul final fiind soluţionarea favorabilă a respectivelor dosare penale”.

Promisiunea s-a realizat prin intermediul lui Ştefan Badea, Cristi Bunu şi Gabriel Constantinescu, care au acţionat direct şi prin intermediari. Astfel, în 12 noiembrie, Cătălin Chelu a modificat promisiunea iniţială şi a oferit chestorului Fătuloiu 50.000 de euro şi foloase materiale în valoare de aproximativ 270.000 de euro (reprezentând contravaloarea unui teren şi a unei case ce urma a fi construită de Cătălin Chelu).  

În plus, la întâlnirea din 12 noiembrie, Cătălin Chelu a oferit secretarului de Stat 300.000 de euro, în numerar, şi suportarea cheltuielilor pentru construirea unei case în valoare de aproximativ 120.000 de euro, pentru ca să intervină pe lângă directorii din conducerea unei societăţi comerciale şi să-i determine să-l înregistristreze pe Cătălin Chelu în evidenţele Registrului Comerţului, acţionar al respectivei societăţi comerciale.

Procurorii DNA au organizat vineri 19 noiembrie flagrant-delictul în care Cătălin Chelu i-a oferit chestorului Fătuloiu 212.850 de lei (echivalentul a aproximativ 50.000 de euro), pentru soluţionarea favorabilă a dosarelor penale. Cu această ocazie, Cătălin Chelu a fost ajutat de Ştefan Badea și Gabriel Constantinescu.

Omul de afaceri Cătălin Chelu este proprietarul celui mai mare portofoliu de companii listate la Bursa de Valori București. Descris drept un apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, Chelu a fost acuzat de devalizarea companiei Rotes. ”Topul Forbes 500 miliardari” arată că omul de afaceri Cătălin Chelu are o avere estimată la 17 milioane de euro (locul 312 în Romania). Cătălin Chelu a preluat majoritatea firmelor la care este acționar de la SIF-uri, multe firme fiind folosite, ulterior, ca vehicule de investiții pentru alte achiziții. Chelu a fost acuzat de Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM) că a obținut controlul unei pachet de acțiuni mai mare decât ar fi permis legea la SIF-uri. Recent, omul de afaceri gălățean a cumpărat 35,4% din acțiunile producătorului de aparate electrocasnice Electroargeș Curtea de Argeș. În prezent, cea mai mare participație a sa, de 29,61%, este deținută prin firma Portavon Galați, iar un pachet de 5,79% este în posesia firmei Materra Com. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.