Acasă Uncategorized Bucureşti: Parlamentarii PDL îl cheamă pe ministrul Muncii să dea explicaţii

Bucureşti: Parlamentarii PDL îl cheamă pe ministrul Muncii să dea explicaţii

DISTRIBUIȚI

96288 – 30112010 –  Ministrul Muncii Ioan Botiş a fost convocat de parlamentarii PDL pentru a da explicaţii privind propunerea de modificare a Legii Mamelor”. Convocarea vine în urma anunţului făcut de liderii UDMR potrivit căruia nu sunt de acord cu diminuarea duratei concediului pentru creşterea copilului.Ioan Botiş a declarat luni că mamele ar putea fi obligate să revină la lucru cât mai repede posibil. Ministrul Muncii susţine diminuarea perioadei în care mamele primesc indemnizaţia de creştere a copilului

 

 

 

 

 de la 2 ani la numai un an. Pentru a le convinge pe mame, Botiş propune şi un stimulent pentru revenirea la muncă – 500 de lei.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat că nu susţine propunerea de reducere a perioadei concediului de creştere a copilului. Aceasta a mai precizat că şi alţi reprezentanţi ai PDL au acelaşi punct de vedere. Sulfina Barbu a menţionat că punctul de vedere al UDMR pe această temă coincide cu punctul său de vedere.

Liderii UDMR au declarat şi ei că nu sunt de acord cu reducerea la jumătate a duratei concediului maternal. Vicepreşedintele executiv al UDMR, Laszlo Berbely, a solicitat identificarea unor variante alternative.

Potrivit noului cod social, indemnizaţia pentru creşterea copilului ar urma să fie acordată diferenţiat, în funcţie de veniturile pe care le obţin părinţii. Astfel, cei care au avut venituri pentru care au plătit impozit vor primi o indemnizaţie de 85% din media veniturilor obţinute în ultimul an dinaintea naşterii copilului. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.