Acasă Uncategorized Bucureşti: Proiect româno-japonez de protecţie a mediului în Gorj

Bucureşti: Proiect româno-japonez de protecţie a mediului în Gorj

DISTRIBUIȚI

96163 – 25112010 – Camera de Comerţ şi Industrie România – Japonia (CCIRJ) a anunţat implicarea într-un proiect de protecţie a mediului într-un sit protejat, cu o suprafaţă de 90.000 de ha , în valoare de 4,9 milioane de euro, în cadrul programului european Natura 2000, în calitate de administrator delegat de Ministerul Mediului şi Pădurilor. Proiectul va fi demarat începând din martie anul viitor, după cum a spus preşedintele CCIRJ, Mihai Prundianu, cu ocazia aniversării primului an de existenţă al Camerei bilaterale, eveniment sărbătorit la Camera de Comerţ şi Industrie a României, în prezenţa ambasadorului Natsuo Amemiya şi a numeroşi oameni de afaceri.

Proiectul privind administrarea sitului protejat Nordul Gorjului de vest cuprinde o suprafaţă protejată de  90.000 de ha, cu 45 de rezervaţii naturale, dintre care 15 sunt de interes naţional şi restul de interes comunitar, cele mai cunoscute fiind Cheile Sohodorului, Cheile Tismanei şi una dintre pădurile seculare ale României. Obiectivul este în primul rând păstrarea biodiversităţii şi conservarea ecosistemului, în condiţiile dezvoltării turismului.

„În această zonă turismul este zero, pentru că, deşi pare o zonă virgină, este exploatată anapoda”, a declarat Mihai Prundianu. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.