Acasă Uncategorized Bucureşti: Statul roman pierde de tot controlul asupra telecomunicaţiilor

Bucureşti: Statul roman pierde de tot controlul asupra telecomunicaţiilor

DISTRIBUIȚI

96198 – 26112010 – Statul roman intentioneaza sa-si vanda pachetul de actiuni de 46% pe care il mai detine la Romtelecom prin intermediul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI). Marius Fecioru, secretar de Stat in MCSI, a facut anuntul in cadrul unei intalniri cu Guido Kerkhoff, membru in Consiliul de Administratie al Deutsche Telekom, Michael Tsamaz, presedinte si director general Hellenic Telecommunications Organization (OTE) si Yorgos Ioannidis, director executiv al Romtelecom.

 

 

 

 

 

 

 Fecioru i-a invitat pe reprezentantii OTE sa vina, pana la sfarsitul anului 2010, cu o oferta de pret pentru pachetul detinut de stat la Rotelecom.  

O alta posibilitate care ar putea fi luata in calcul in vederea valorificarii pachetului de actiuni detinut de MCSI la Romtelecom este listarea la Bursa. Michael Tsamaz a precizat ca managementul companiei se va concentra pe trasarea unei directii de actiune astfel incat sa se asigure stabilitatea companiei Romtelecom pe piata din Romania. Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere din Romania. Romtelecom ofera servicii de la traditionala telefonie fixa, la Internet, televiziune digitala, IPTV, servicii combinate de date si voce, precum si un program permanent controlat de Customer Care.

Actionarii Romtelecom sunt OTE – principalul operator de telecomunicatii din Grecia – cu 54,01% si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) – 45,99%. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.