Acasă Uncategorized Bucureşti: Statul român, principalul vinovat pentru criza economică

Bucureşti: Statul român, principalul vinovat pentru criza economică

DISTRIBUIȚI

95991 – 21112010 – 82% dintre cetățenii României consideră greșită direcția spre care este orientată țara și doar 13 procente spun că ne îndreptăm într-o direcție bună, reiese din datele unui sondaj național de opinie realizat, prin interviuri telefonice, de CCSB în perioada 7 – 10 noiembrie. Personalitatea publică în care populația investește cel mai mare grad de încredere este guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu 46%, urmat de președintele PNL Crin

 Antonescu

– 41% – – 41% – și de Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei – 36%. Președintele Traian Băsescu – 13% – și premierul Emil Boc – 11% – încheie acest acest top 10 al încrederii populației. În aceste condiții, 58% dintre cetățenii cu drept de vot se declară interesați de participarea la un scrutin electoral pentru alegerea Parlamentului, care s-ar organiza duminica viitoare, însă ponderea celor care nu vor să participe sau pe care nu-i interesează alegerile este detul de ridicat – 40%.

 

Potrivit sondajului, 40% dintre cei chestionați ar participa la scrutin, în timp ce numărul celor care nu ar merge la vot este de 48%. În ceea ce privește opțiunea pentru formațiunile politice care ar participa duminica viitoare la un eventual scrutin, 37% dintre cei intervievați declară că ar vota cu PSD+PC, 27% cu PNL și 17% cu PDL. Mai trec pragul electoral UDMR și PPR cu câte 5%, în timp ce UNPR obține doar 1% din încrederea alegătorilor.

În privința alegerilor pentru Președinția României, cel mai bine poziționat este liberalul Crin Antonescu, cu 34%, urmat de social-democratul Victor Ponta – 24%.

Interesant este că și potențialul de candidat al ministrului de Externe, Teodor Baconski, este testat, din partea PDL, însă nu primește decât 5% din voturi.

Televiziunea este cel mai important vehicul pentru transmiterea mesajelor – 88% dintre cei intervievați declarând că privesc zilnic la televizor, iar 78% spun că se uită zilnic la știri.

Principalele amenințări la adresa României sunt lipsa de independență a Justiției, 54% dintre intervievați considerând corupția una dintre amenințările la adresa justiției, președintele fiind pe poziția a doua, cu 10 procente.

În ceea ce privește responsabilitatea pentru criza prin care trece România, 69% dintre persoanele intervievate au declarat că aceasta revine statului român, 68% considerând că în competiția economică statul ar trebui să susțină capitalul autohton. 

Eșantionul pe care a fost realizat sondajul numără 918 persoane. Eroarea de selectare a eșantionului este de +/- 3,3%.  www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.