Acasă Uncategorized Calarasi: Razie de proportii in comuna Sarulesti in cautarea a 28 de...

Calarasi: Razie de proportii in comuna Sarulesti in cautarea a 28 de tone de fer vechi furat

DISTRIBUIȚI

95888 – 17112010 – Sute de jandarmi şi luptători DIAS au descins, miercuri dimineaţă, în comuna Săruleşti din judeţul Călăraşi pentru a percheziţiona locuinţele unde erau depozitate deşeuri de fier furate. În plus, au fost debranşate de la reţeaua electrică 14 locuinţe care primeau curent ilegal.

„În această dimineaţă Inspectoratul a organizat o acţiune cu sprijinul jandarmilor, trupelor DIAS pe raza comunei Săruleşti. Principalul obiectiv este recuperarea prejudiciului mai multor furturi, recuperarea ansamblurilor de la calea ferată. A fost ridicată o tonă de deşeuri de fier vechi şi au fost debranşate de la reţeaua de electricitate zeci de persoane erau branşate ilegal” a declarat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi, la Realitatea TV.

Şeful Poliţiei Călăraşi a declarat că până în acest moment s-au găsit în jur de două tone de fier, subanasamble, piese auto furate din trenul de marfă, prăduit de cetăţenii romi dintr-un cartier din Săruleşti.

„Suntem în derularea activităţii cu echipaje de la Enel întrucât 80% din imobilelel care sunt în această zonă sunt conectate incorect la reţelele de tensiune. Urmează să degrevăm arterele şi căile de comunicaţie de fierul vechi şi alte materiale şi depozite în care noi nu putem să intervenim în niciun mod operativ”, a declarat Vasile Mărgineanu, şef IJP Călăraşi.

„Încercăm să destructurăm grupările care acţionează pe calea ferată Bucureşti-Constanţa în vederea diminuări şi determinării acestora de a nu mai produce acte de sabotaj feroviar întrucât periodic am avut 20-30 de evenimente şi reclamate şi sesizate de societăţile de transport de la care se fură constant piese, subansamble şi de terasament, dar şi din cele transportate pe calea ferată”, a adăugat el.

Poliţiştii au pătruns în comunitatea de romi care are peste 700 de persoane în căutarea materialelor furate de la companiile de transporturi. Romii sunt acuzaţi şi de comunităţile învecinate de români că le fură bunuri din curţi.

„Sunt cu o echipă la domiciliul unui suspect, iar celelalte echipe sunt la alte locaţii, sperăm să găsim ceva bunuri. Căutăm ce s-a sustras de la calea ferată: cabluri, şine de cale ferată, material mărunt şi nu numai ci şi mărfuri din vagoane. Vreau să fac o precizare că în 11 noiembrie în zona Săruleşti, chiar în plină zi a fost atacat un tren de unde s-a sustras cantitatea de 28.000 de kilograme de fier vechi. Am reuşit recuperarea unei cantităţi mai semnificative şi încercăm să căutăm şi celelalte bunuri.Am găsim 2000 de kilograme din materialul sustras din vagoane. Ne apropiem de recuperarea prejudiciului de la vagoanele de unde s-a sustras”, a declarat Viorel Spânu de la Poliţia TF Lehliu. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.