Acasă Uncategorized Campia Turzii: Doi aviatori militari au murit la Calarasi (Cluj), dupa ce...

Campia Turzii: Doi aviatori militari au murit la Calarasi (Cluj), dupa ce MIG-ul cu care zburau s-a prabusit

DISTRIBUIȚI

95391 – 01112010 –  O aeronavă militară MiG-21 LanceR cu dublă comandă, aparţinând Flotilei 71 Aeriene din Câmpia Turzii s-a prăbuşit, luni, în jurul orelor 13.10, în apropierea aerodromului. În urma impactului cu solul, cei doi piloţi şi-au pierdut viaţa, informează Ministerul Apărării. Cele două victime sunt Sorin Avram şi Laurenţiu Chiriţă, doi piloţi cu experienţă. Aeronava militară executa o misiune de cercetare meteo în vederea pregătirii unor zboruri de instrucţie. 

 

 

 

Din ordinul ministrului Apărării Naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice, comisie condusă de generalul de flotilă aeriană Ştefan Dănilă. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.

Căpitan-comandorul Laurenţiu Chiriţă, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.300 ore de zbor, din care 940 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil.

Căpitan-comandorul Sorin Avram, în vârstă de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua şi noaptea, în toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.000 ore de zbor, din care 830 pe MiG-21. Era căsătorit şi avea un copil.

Ambii piloţi au absolvit mai multe cursuri de specialitate în ţară şi în străinătate şi au participat la numeroase exerciţii internaţionale. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.