Acasă Uncategorized China: Un pluton romanesc de vanatori de munte se antreneaza in zonele...

China: Un pluton romanesc de vanatori de munte se antreneaza in zonele de mare altitudine din China

DISTRIBUIȚI

95492 – 04112010 –  Un pluton de militari din Forţele Terestre Române participă, în perioada 4 – 13 noiembrie, la exerciţiul de instruire în comun româno-chinez „Friendship Action 2010”, care se desfăşoară în localitatea Kunming, provincia Yunnan, din Republica Populară Chineză.

Plutonul românesc, format din 25 de militari din cadrul Batalionului 26 Vânători de Munte de la Brad, şi un pluton de militari din compunerea structurilor de vânători de munte ale armatei chineze vor exersa proceduri specifice acţiunilor militare în teren muntos.

Tematica programului de instruire cuprinde tehnici de alpinism, proceduri de căutare, salvare şi evacuare a răniţilor din zone de mare altitudine, trageri cu armamentul din dotarea militarilor chinezi şi exerciţii tactice în teren muntos-împădurit.

Antrenamentele comune planificate în cadrul exerciţiului contribuie la pregătirea militarilor pentru desfăşurarea operaţiilor militare pe timp de vară-iarnă în zone de mare altitudine, cu climă extremă.

Exerciţiul româno-chinez “Friendship Action” se află la a doua ediţie, prima desfăşurându-se în anul 2009, în România, la Brad. Acesta se înscrie în seria schimburilor de experienţă efectuate în comun de vânătorii de munte români cu structuri alpine din alte state. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.