Acasă Uncategorized Chisinau: 2.000 de carti pentru scolile din Republica Moldova donate de Guvernul...

Chisinau: 2.000 de carti pentru scolile din Republica Moldova donate de Guvernul Romaniei

DISTRIBUIȚI

95501 – 04112010 –  Guvernul României a donat miercuri un lot de 2.000 de cărţi şcolilor din Republica Moldova, în cadrul programului “Guvernul României îţi oferă o carte”, transmite Romanian Global News.

La acţiune a participat Eugen Tomac, secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, şi europarlamentarul român Elena Băsescu. Lotul a fost transmis miercuri Casei Limbii Române din Republica Moldova, care urmează să asigure repartizarea lor în şcoli.

Eugen Tomac a menţionat că acesta este primul lot de carte, urmând ca în scurt timp să mai fie transmis unul de aproximativ 10.000 de volume, cărţi pentru copii şi alte 5.000 de cărţi – clasici ai literaturii române. “Sunt lucruri le facem cu convingere şi sinceritate şi este obligaţia fiecăruia dintre noi ca această valoare – limba română – să o protejăm”, a declarat el.

Directorul Casei Limbii Române, Alexandru Bantoş a spus că şcolile şi bibliotecile din Republica Moldova duc o lipsă acută de cărţi în limba română şi a anunţat că va consulta Ministerul Educaţiei pentru a fi stabilite şcolile în care urmează să fie repartizate aceste cărţi.

Potrivit lui Eugen Tomac, până în prezent, prin programul ‘Guvernul României îţi oferă o carte’ au fost donate circa 30.000 de cărţi. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.