Acasă Uncategorized Chisinau: Comuniştii par sa fi câştigat alegerile din Republica Moldova

Chisinau: Comuniştii par sa fi câştigat alegerile din Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

96250 – 29112010 –   Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), la orele 11.00, după procesarea a 95,4% din buletine de vot, în Parlamentul Republicii Moldova acced patru formaţiuni politice, transmite Deca-press.

Cele mai multe voturi, potrivit sursei citate, au fost obținute de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova – 40,51%, urmat de Partidul Liberal Democrat din Moldova – 28,66%. Partidul Democrat din Moldova a acumulat 12,9% din voturi, iar Partidul Liberal – 9,33%. Alianţa Moldova Noastră nu a trecut pragul electoral.

Conform calculelor Asociaţiei ADEPT, repartizarea mandatelor în viitorul Parlament ar putea fi următoarea: 44 de mandate PCRM, 31 – PLD, 15 – PD şi 11 – PL.

Alegerile parlamentare anticipate au fost organizate ca urmare a unei crize politice generată de neputinţa Legislativului de a alege şeful statului.

La scrutinul parlamentar anticipat, care s-a desfăşurat la 28 noiembrie, au participat 59,1% din persoanele cu drept de vot.

În cursa electorală au participat 20 de partide politice şi 19 candidaţi independenţi. Pragul electoral pentru partide este de 4%, iar pentru un candidat independent – 2%. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.