Acasă Uncategorized Chisinau: Partidul Umanist din Moldova vrea ca fostele republici sovietice sa formeze...

Chisinau: Partidul Umanist din Moldova vrea ca fostele republici sovietice sa formeze Uniunea Europei de Est

DISTRIBUIȚI

96132 – 24112010 – Partidul Umanist propune ca Republica Moldova, împreună cu  alte republici ex-sovietice, să fondeze Uniunea Europeană de Est, după modelul Uniunii Europene occidentale, transmite Deca-press.

„CSI a fost concepută ca un mecanism de divorţ al republicilor din cadrul URSS. Astăzi această structură este moartă. Noi propunem formarea unei noi structuri – Uniunea Europeană de Est, după exemplul şi principiile UE”, a spus liderul PUM, Valeriu Pasat în cadrul unei emisiuni de dezbateri electorale.

Punctul-cheie în oferta electorală a PUM este reintegrarea în două etape în spaţiul estic: în prima etapă, aderarea la Uniunea Vamală Belarus-Kazahstan-Rusia, apoi formarea uniunii politice după exemplul şi principiile Uniunii Europene.

„Partidul Umanist propune depunerea concomitentă a cererilor de aderare la Uniunea Vamală şi Uniunea Europeană. Dacă şansele de aderare a Moldovei la UE sunt practic egale cu zero în următorii 30-40 de ani, atunci aderarea la Uniunea Vamală, poate fi realizată peste un an-doi”, consideră Valeriu Pasat.

PUM este convins că reintegrarea în spaţiul Estic înseamnă restabilirea economiei, pieţe de desfacere şi investiţii, dar soluţionarea problemei transnistrene. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.