Acasă Uncategorized Chisinau: Tudor Gheorghe si Gheorghe Zamfir concerteaza dincolo de Prut

Chisinau: Tudor Gheorghe si Gheorghe Zamfir concerteaza dincolo de Prut

DISTRIBUIȚI

95763 – 12112010 – Tudor Gheorghe şi Gheorghe Zamfir  vor concerta duminică, 21 noiembrie 2010, în Republica Moldova, în cadrul seriei de evenimente organizate de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chişinău cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Tudor Gheorghe, alături de orchestra Arkadia, va prezenta la Palatul de Cultură din Cahul, de la orele 19.00, spectacolul „Cavalerii felinarelor târzii”. Recitalul va cuprinde cele mai frumoase melodii din repertoriul a două legende ale muzicii româneşti interbelice: Zavaidoc şi Jean Moscopol. Orchestra Arkadia va evolua sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu. Violonistul Dan Bozgan va aduce, prin tehnica sa remarcabilă, un plus de vibraţie, în special pieselor lui Zavaidoc.

Concertul susţinut de Gheorghe Zamfir, acompaniat de Orchestra Iurie Borş, va avea loc la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” de la orele 18.00. Recitalul de la Chişinău este primul dintr-un turneu care va mai include reprezentaţii la Bruxelles şi Paris. Exprimându-se artistic printr-un instrument aproape uitat, naiul, maestrul Gheorghe Zamfir îl introduce în stiluri şi genuri muzicale diverse, readucându-l în atenţia publicului de azi. Turneul este organizat cu sprijinul Centrului de Informare a României la Bruxelles şi al Ambasadei României la Chişinău. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.