Acasă Uncategorized Cluj: Victor Ponta: Legea Educatiei nu trebuie folosita pentru discutii pe teme...

Cluj: Victor Ponta: Legea Educatiei nu trebuie folosita pentru discutii pe teme politice nationaliste

DISTRIBUIȚI

95486 – 04112010 –  „Nu e momentul să transformăm Legea educaţiei ca să discutăm din nou despre teme politice naţionaliste, dacă este bine sau nu să avem învăţământ în limba minorităţilor. Există posibilităţi de a transpune în lege drepturile minorităţilor”, a spus preşedintele PSD, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca. Liderul PSD a mai susţinut că tot în noua lege finanţarea sistemului ar trebui să ajungă la 6% din PIB, iar responsabilitatea să nu fie aruncată numai pe umerii administraţiilor locale.

 

 

 

 

 

 

 „Nu trebuie aruncată toată responsabilitatea pe un primar. Dacă acesta va fi pus în situaţia de a închide o şcoală sau a da salariile angajaţilor de la primărie, alegerea va fi destul de dificilă”, a subliniat Ponta.  

Declaraţiile liderului PSD vine la o zi după ce Curtea Constituţională a decis că angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei nu a fost constituţională şi practic, aceasta urmează să fie adoptată de Senat, acolo unde se află încă în dezbaterea comisiei de învăţământ.

Decizia Curţii a nemulţumit însă UDMR care agrea forma asumată de Executiv, aceasta fiind şi una din condiţiile de participare la guvernare. Miercuri, liderii UDMR au dat semnale că s-ar putea retrage din coaliţia de guvernare. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.