Acasă Uncategorized Craiova: ANCOM supune consultarii publice planul de actiuni pentru anul viitor

Craiova: ANCOM supune consultarii publice planul de actiuni pentru anul viitor

DISTRIBUIȚI

95499 – 04112010 –  Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi-a făcut joi publice propunerile pentru planul de acţiuni al Autorităţii în anul 2011 în cadrul Reuniunii Regionale de la Craiova la care au fost prezenţi peste 120 de furnizori de servicii şi reţele de comunicaţii electronice şi servicii poştale din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea.

În domeniul spectrului de frecvenţe, ANCOM va finaliza „Studiul privind impactul utilizării benzii de 900 Mhz pentru furnizarea de servicii 3G prin intermediul sistemelor UMTS asupra concurenţei în comunicaţiile mobile”, va evalua magnitudinea dezavantajelor competitive legate de alocarea inegală a benzii de 900 Mhz în contextul liberalizării utilizării acesteia şi va identifica soluţiile optime pentru remedierea acestor probleme concurenţiale.

De asemenea, ANCOM va modifica legislaţia secundară de specialitate în domeniul spectrului radio revizuind procedura de solicitare şi de emitere a licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio şi, în funcţie de strategia Guvernului, va implementa acţiunile necesare pentru tranziţia de la televiziunea analogică la televiziunea digitală.

După adoptarea Legii privind infrastructura reţelelor de comunicaţii electronice, ANCOM îşi va exercita noile atribuţii prevăzute de acest act normativ. În forma actuală, proiectul de lege stabileşte în sarcina ANCOM o serie de atribuţii precum inventarierea reţelelor şi infrastructurii asociate, crearea şi punerea la dispoziţia publicului pe pagina de internet a unei baze de date care să includă condiţiile de acces pe proprietatea publică, elaborarea unui contract-standard de acces pe proprietatea privată, controlul şi monitorizarea obligaţiilor ce revin instituţiilor publice prin prisma noilor prevederi legale, constatarea şi sancţionarea contravenţiilor. Totodată, pentru a informa furnizorii, autorităţile locale, asociaţiile şi orice alte părţi interesate de aspecte privind implementarea acestei legi, ANCOM va organiza o serie de seminarii la nivel naţional şi local.

Unul dintre cele mai importante proiecte pentru promovarea concurenţei în domeniul comunicaţiilor electronice pe care ANCOM îl va demara în 2011 va fi modelarea costurilor eficiente pentru un număr de servicii reglementate, inclusiv cele de terminare a apelurilor la puncte fixe şi mobile.

Pentru promovarea intereselor utilizatorilor finali, ANCOM va continua implementarea reglementărilor privind serviciile din sfera serviciului universal din domeniul comunicaţiilor electronice şi serviciilor poştale, va dezvolta aplicaţii online pentru compararea ofertelor de comunicaţii şi pentru măsurarea parametrilor tehnici de calitate a serviciilor de acces la internet.

Totodată, pentru protecţia utilizatorilor, ANCOM îşi propune să definească o serie de parametri de calitate privind retransmisia serviciilor de programe media audiovizuale aplicabili în relaţia cu utilizatorii finali şi să elaboreze un ghid referitor la clauzele minime pe care trebuie să le conţină contractele încheiate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice cu utilizatorii finali. În continuare, în anul 2011, ANCOM va monitoriza îndeplinirea de către furnizori a obligaţiei de a-şi informa corect utilizatorii cu privire la serviciile de comunicaţii pe care le furnizează.

Planul de acţiuni al ANCOM propus pentru anul 2011 poate fi consultat pe siteul Autoritaţii, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 6 decembrie 2010. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.