Acasă Uncategorized Deva: Procurorii au inceput urmarirea penala a noua hoti de obiecte din...

Deva: Procurorii au inceput urmarirea penala a noua hoti de obiecte din situri arheologice

DISTRIBUIȚI

95982 – 19112010 – Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a dispus începerea urmăririi penale faţă de nouă persoane pentru infracţiunile de efectuare a unor detecţii sau săpături în situri arheologice de către persoane fizice sau juridice neautorizate, furt calificat şi tăinuire.

Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale a rezultat implicarea acestora în activităţi de trafic intern şi internaţional cu bunuri arheologice, monede antice şi medievale, precum şi în detecţii şi săpături neautorizate în siturile arheologice de pe raza judeţelor Hunedoara şi Constanţa.

Pe 17 noiembrie a. c. s-au efectuat, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi I.P.J Constanţa şi Ilfov, 28 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi pe raza judeţelor Hunedoara şi Constanţa, în urma acestora fiind ridicate 12.730 monede antice (greceşti, dacice, romane şi bizantine) şi medievale, din bronz, argint şi aur, 1.524 piese arheologice (vase din ceramică, statuete, obiecte de podoabă, ustensile casnice), sustrase din siturile arheologice, soluţii şi ustensile pentru curăţat piesele arheologice, 20 detectoare de metale şi componente ale acestora, cataloage numismatice şi documente care atestă tranzacţionarea de astfel de bunuri.

Cercetările continuă în cauză, în colaborare cu ofiţeri ai Direcţiei de investigaţii criminale din cadrul I.G.P.R. şi ai Serviciului de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.