Acasă Uncategorized Dosarul scolilor romanesti din regiunea transnistreana ajunge la Marea Cameră a Curtii...

Dosarul scolilor romanesti din regiunea transnistreana ajunge la Marea Cameră a Curtii Europene

DISTRIBUIȚI

95635 – 09112010 – Dosarul celor trei şcoli cu predare în limba română din regiunea transnistreană va fi examinat în Marea Cameră a Curţii Europene. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) la 20 septembrie a. c.. Marea Cameră nu a stabilit un termen pentru examinarea cauzei, transmite Romanian Global News.

Decizia desesizării în favoarea Marei Camere survine ca urmare a solicitării Guvernului Federaţiei Ruse de a organiza noi audieri publice pe cauza dată, considerând că problemele de jurisdicţie şi responsabilitate pentru violările dreptului omului în regiunea transnistreană sunt încă „deschise şi jurisdicţia Curţii în această privinţă este suficient de variată.

Acesta este rezultatul unui număr de cereri comunicate Guvernului Federaţiei Ruse, în cazul cărora Curtea solicită să se stabilească dacă reclamanţii intră în jurisdicţia Republicii Moldova sau a Rusiei.

Reclamanţi pe aceste trei cauze sunt 170 cetăţeni (părinţi, copii şi profesori) ai Republicii Moldova care locuiesc în raioanele din stânga Nistrului. Fiecare cerere se referă la o şcoală distinctă cărora le-a fost interzisă predarea în limba română cu grafia latină, prin acţiuni violente ale nerecunoscutelor autorităţi transnistrene.www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.