Acasă Uncategorized Franţa pe urmele Greciei

Franţa pe urmele Greciei

DISTRIBUIȚI

96101 – 24112010 – Experţii internaţionali consideră că recesiunea continuă, iar un nou val al crizei economice va lovi mai multe state europene. Aceştia mai spun că, după Grecia şi Irlanda, următoarea ţară, care va avea nevoie de ajutor financiar, va fi Portugalia. Fondurile speculative sunt sceptice şi în privinţa Spaniei. După o perioadă de timp în care autorităţile irlandeze au dezminţit faptul că se confruntă cu o criză financiară, Dublin-ul a acceptat un plan de sprijinire a băncilor, care se află în dificultate.

 

 

 

 

 

Ajutorul de care va beneficia Irlanda atinge 90 de miliarde de euro, adică peste 50 de procente din PIB. Irlanda cere sprijin Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional, la şase luni după ce Grecia a contractat un împrumut de 110 miliarde de euro, pentru a scăpa de criza financiară.

Portugalia ar putea fi următoarea ţară membră a UE care ar putea solicita ajutor, spun experţii internaţionali. Pe de altă parte, autorităţile de la Lisabona consideră că Portugalia se află într-o situaţie diferită decât Grecia şi Irlanda.

Spania este un alt stat al UE care ar putea să se confrunte cu o criză financiară. De acestă părere sunt specialiştii fondurilor speculative, care evită să facă tranzacţii cu obligaţiuni spaniole. Datoria publică a Irlandei, Portugaliei şi Spaniei depăşeşte jumătate din PIB-ul acestor ţări, iar în cazul Greciei acesta este de două ori mai mare.

Economistul american, Nouriel Roubini, cel care a prezis prăbuşirea pieţei ipotecare din Statele Unite al Americii, este de părere că Franţa se află într-o situaţie similară cu cea a Greciei. Roubini a opinat că Executivul de la Paris nu a realizat nicio schimbare din punct de vedere structural, deficitul bugetar este ridicat, iar din punct de vedere politic, guvernul francez este limitat în a face reforme. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.