Acasă Uncategorized Hunedoara: O săptămână de „Opera Nights” la Castelul Corvinilor

Hunedoara: O săptămână de „Opera Nights” la Castelul Corvinilor

DISTRIBUIȚI

96258 – 29112010 –  Cel mai mare festival de muzică clasică, în aer liber, din Transilvania este preconizat a avea loc anul viitor, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Intitulat „Opera Nights”, manifestarea artistică ar urma să se desfăşoare în intervalul 3 – 10 iulie 2011 şi va include, pe lângă concerte de muzică veche, de cameră, vieneză şi un spectacol, în premieră, al operei „Traviata” de Verdi. De asemenea, în program este inclus şi un concurs de interpretare „Vox Artis”, dotat cu premii consistente, destinat tinerilor artişti locali şi nu numai.

Primele detalii ale acestui eveniment cultural au fost puse la punct, la sfârşitul săptămânii trecute, când, la Hunedoara, au sosit o parte dintre cei cărora le-a venit ideea organizării acestei manifestări la Castelul Corvinilor. Tenorul Theodore Coresi, împreună cu soţia sa, Catarina, au sosit de la Viena, şi s-au întâlnit la Hunedoara, cu Cristina Cotescu, regizor în cadrul Operei Naţionale de la Bucureşti, dar şi cu primarul Ovidiu Hada, Cornel Jitaru şi Alexandru Gruian, o parte din organizatorii acestui festival.

Ideea acestei manifestări a apărut, pentru prima dată, în luna octombrie, când, cu ocazia „MuziCastel” de la Hunedoara, administraţia locală a anunţat intenţia de a organiza un amplu festival de muzică clasică, în aer liber. După mai bine de o lună, organizatorii au schiţat deja un proiect de program, dar şi un buget estimativ pentru această manifestare, pasul următor fiind atragerea de sponsori, dar şi promovarea intensă a evenimentului. „Proiectul este unul foarte ambiţios. Vorbim de opt zile de spectacole în aer liber, cu muzică de toate genurile, de la clasică până la operă. O parte din fondurile festivalului vom încerca să le asigurăm de la bugetul local, însă voi prezenta acest proiect şi Consiliului Judeţean Hunedoara pentru a ne ajuta şi ei cu bani. Contăm pe prezenţa a cel puţin 500 de spectatori”, a afirmat Ovidiu Hada, primarul Hunedoarei.

Pe de altă parte, dacă administraţia municipiului se va implica pe plan local în organizarea acestui festival, Theodore Coresi, artist în cadrul Operei din Viena, şi soţia sa, Catarina, vor promova evenimentul în afara României pentru atragerea de spectatori, dar şi de sponsori. Cei doi artişti vor evolua şi pe scena manifestării, Catarina Coresi, originară din Hunedoara, urmând să o interpreteze pe Violetta Vallery, din opera „Traviata”, iar soţul acesteia, Theodore, născut în Piatra Neamţ, evoluând ca solist într-unul din concertele incluse pe agenda festivalului. „Castelul Corvinilor este un monument deosebit, unic în sud vestul Europei. Prin organizarea acestui festival, ne dorim să introducem Hunedoara pe harta turismului cultural internaţional. E vremea să aducem aici muzica clasică şi spectacolul de operă. Intenţionăm să colaborăm atât cu artişti locali, cât şi din România şi din străinătate. Sperăm ca, în câţiva ani, să-l aducem la Hunedoara, în cadrul acestui festival, pe Jose Carreras”, a declarat Theodore Coresi.

Potrivit proiectului, bugetul estimativ al „Opera Nights” ar fi de circa 27.000 de euro, în această sumă fiind incluse atât onorariile artiştilor, cât şi cazarea, masa şi transportul acestora. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.