Acasă Uncategorized Kosovska Mitrovica: Jandarmi şi poliţişti români, distinşi cu medalia

Kosovska Mitrovica: Jandarmi şi poliţişti români, distinşi cu medalia

DISTRIBUIȚI

96174 – 25112010 – 82 de jandarmi din cadrul Detaşamentului de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române au fost distinşi, joi, cu medalia EULEX, pentru profesionalismul de care dau dovadă în executarea misiunilor internaţionale în Kosovo.

Ceremonia de medaliere a avut loc în oraşul Kosovska Mitrovica, în baza unităţii româneşti, în prezenţa unei delegaţii condusă de şeful de Stat-Major al Jandarmeriei Române, general de brigadă dr. Gheorghe Rugină, precum şi a reprezentanţilor misiunilor EULEX şi KFOR.  De asemenea, în cadrul ceremoniei, au primit medalia EULEX şi 11 poliţişti din cadrul staff-ului Departamentului de Poliţie Specială.

În perioada 2002 – 2008, jandarmii români au executat misiuni în Provincia Kosovo sub egida ONU.

Din anul 2008, urmare a transferului de responsabilitate între ONU şi UE, acţiunile jandarmilor români continuă sub coordonarea operaţională a Uniunii Europene, în cadrul misiunii EULEX Kosovo.

Începând cu 10 decembrie 2008, Detaşamentul de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române dislocat în Kosovo execută misiuni şi se subordonează operaţional Uniunii Europene, în cadrul misiunii EULEX Kosovo, după realizarea transferului de responsabilitate între ONU şi UE.

Faţă de precedentele mandate (sub egida ONU), care se derulau pe o perioadă de un an, mandatul EULEX are o durată de şase luni.

           Misiunea internaţională continuă sub egida UE, în baza solicitării oficiale adresate României de către Consiliul Uniunii Europene, pentru punerea Detaşamentului de Jandarmi Români dislocat în provincia Kosovo sub mandat ONU, la dispoziţia Misiunii EULEX Kosovo, precum şi în baza solicitării Hotărârii C.S.A.T. nr. 172 din 18 decembrie 2007, privind aprobarea participării României cu 115 jandarmi şi 60 de poliţişti la misiunea UE din Kosovo, până la încheierea mandatului acesteia.

Această misiune se înscrie în responsabilităţile ce revin României ca urmare a aderării la Uniunea Europeană, respectiv contribuţia română la efortul general de asigurare a păcii şi siguranţei în  Europa. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.