Acasă Uncategorized Lupeni: Foc la Exploatarea Miniera Lupeni

Lupeni: Foc la Exploatarea Miniera Lupeni

DISTRIBUIȚI

95803 – 15112010 – Exploatarea Miniera Lupeni este afectata de un foc de mina, dupa ce activitatea de productie a fost blocata de o avarie tehnica. Salvatorii minieri lucreaza la izolarea zonei si la stingerea focului.

O zona de unde s-a exploatat carbunele la Exploatare Miniera Lupeni a fost afectata de un foc endogen, pe care salvatorii minieri incearca acum sa il stinga. Petre Nica, liderul de sindicat de la EM Lupeni, spune ca focul a aparut intr-o zona care a fost deja exploatata si nu a fost afectat nici compelxul mecanizat si nici vreun abataj functional.

„Este un foc endogen care si-a scos coltii, datorita faptului ca nu s-a lucrat atata timp. Salvatorii minieri lucreaza la izolarea zonei si apoi se va face namolirea pentru stingerea focului”, a declarat Petre Nica.

In zona afectata de foc s-a semnalat si o crestere a concentratiei de gaze periculoase, asa incat problema trebuie rezolvata pana la reluarea productiei.

De aproape doua saptamani  activitatea de productie de la Mina Lupeni este blocata, din cauza unei avarii tehnice. Acum, s-a luat decizia ca luni si marti angajatii de la Mina Lupeni sa fie liberi, cu exceptia personalului care lucreaza la remedierea deficientelor, insa aceste zile vor fi recuperate in 20 si 27 noiembrie.

Pe de alta parte, va trebui sa se gaseasca o modalitate de recuperare a productiei a productiei de la aceasta unitate extractiva, care pierde zilnic peste 1000 de tone de huila. Pierderea se va regasi in salariile minerilor, care vor fi diminuate, insa liderul de sindicat de la Mina Lupeni spera ca aceste pierderi sa fie diminuate cat mai mult posibil.

„Este prematur sa estimam cu cat vor fi afectate salariile angajatilor, dar sper sa fie cat mai putin. Nu putem estima pana nu se reia activitatea de productie”, a mai precizat petre Nica.

In urma cu zece zile, Exploatarea Miniera Lupeni a fost serios afectata de o avarie tehnica, produsa in timp ce se incerca scoaterea din subteran a unui vas de la o masina de extractie, care era scoasa din functiune.

In timpul acestei actiuni, troliul a cedat, iar vasul s-a prabusit in gura putului cu schip. Impactul a fost atat de puternic, incat au fost distruse mai multe elemente de armare si chiar peretii cladirii, dar, din fericire, nici un miner nu a  fost ranit.

Activitatea de extractie va fi reluata numai dupa ce vor fi finalizate lucrarile de reabilitare a zonelor afectate. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.