Acasă Uncategorized New York: Consiliul de Securitate al ONU sprijină dialogul Belgrad-Pristina

New York: Consiliul de Securitate al ONU sprijină dialogul Belgrad-Pristina

DISTRIBUIȚI

95796 – 15112010 – Participanţii la discuţiile privitoare la Kosovo din cadrul Consiliului de Securitate al ONU au cerut autorităţilor de la Belgrad şi Pristina să se angajeze în dialog cât mai curând posibil şi şi-au exprimat sprijinul pentru eforturile UNMIK. Ministrul sârb de Externe, Vuk Jeremic. a declarat Consiliului de Securitate că guvernul său nu va cere sârbilor kosovari să participe la alegerile anticipate de luna următoare, întrucât scrutinul nu are loc în conformitate cu Rezoluţia 1.244 a Consiliului de Securitate al ONU.

 

 

 

 

 

El a reafirmat angajamentul Serbiei faţă de găsirea unei soluţii de compromis la chestiunea Kosovo. El a reiterat de asemenea faptul că Serbia nu va recunoaşte independenţa Kosovo nici explicit, nici implicit.

Ministrul interimar de Externe al Kosovo, Vlora Citaku, a declarat că autorităţile de la Pristina sunt pregătite pentru dialogul cu Belgradul, dar a subliniat că acestea nu vor discuta niciodată despre dreptul la independenţă al Kosovo. În raportul trimestrial privitor la Kosovo, Reprezentantul Special al Secretarului General al ONU Ban Ki-moon, Lamberto Zannier, a apreciat faptul că situaţia din nordul Kosovo rămâne instabilă în urma opiniei emise în iulie de Curtea Internaţională de Justiţie cu privire la legalitatea independenţei ţării. “Principala noastră provocare din nordul Kosovo rămâne medierea între comunităţi, precum şi să servim drept pod între nordul Kosovo şi autorităţile de la Pristina”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.