Acasă Uncategorized Nurnberg: Palamares impresionant: Romania a obtinut 14 premii la iENA 2010

Nurnberg: Palamares impresionant: Romania a obtinut 14 premii la iENA 2010

DISTRIBUIȚI

95390 – 01112010 –  România a participat prin Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, pentru prima oară, la “Salonul Internaţional Idei – Invenţii – Noi Produse din Germania – iENA 2010” aflat la cea de-a 62 editie si care s-a desfasurat în perioada 28 – 31 Octombrie 2010, la Nurnberg – Germania.

Palmaresul impresionat obţinut în data de 30 octombrie a. c. la ceremonia de premiere când România prin inventatorii săi a obţinut 14 premii acordate de către organizatorii Salonului iENA 2010 (1 aur, 8 argint şi 5 bronz) şi 10 Premii Speciale acordate de catre Oficiul de Brevete din Macedonia, Iran, Taiwan şi de către Oficiul de Brevete din Turcia, pentru cele 20 de produse si tehnologii brevetate prezentate, confirmă incă o data valorosul capital uman de care dispune ţara noastră în domeniul CDI, precum şi nivelul ridicat de competitivitate.

Între criteriile de selecţie ale invenţiilor (nivelul de inventivitate şi progres tehnic, valoarea de intrebuinţare, design şi prezentare, etc.) o importanţă deosebită s-a acordat modului în care acestea vor fi introduse în circuitul economic.

Premiile acordate de către Salonul Internaţional Idei – Invenţii – Noi Produse din Germania – iENA 2010 s-au inscris în următoarelor categorii: premiul pentru cel mai tânăr inventator, premiul pentru inventatorii adulţi, premiul pentru Universităţi şi Premiul iENA 2010.

Inventatorii şi cercetătorii români au obţinut medalii la categoria “Universităţi” şi “Inventatori adulţi”.

Premiul iENA 2010 a fost obţinut de către clubul inventatorilor SIGNO care aparţine Institutului German de Economie, pentru invenţia cu titlul «Sistem de desalinizare a apei de mare utilizând energia solară ». www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.