Acasă Uncategorized O noua varianta a programului ”Fabricat in Romania”

O noua varianta a programului ”Fabricat in Romania”

DISTRIBUIȚI

95989 – 19112010 – Fiecare aliment produs în România ar să aibă o etichetă care să conţină frunza din brandul turistic al României, a propus ministrul Agriculturii, Valeriu Tăbără. Ministrul mai spune că mierea, fructele şi carnea de ovine vor fi promovate extern prin campanii comune cu Italia, Grecia, Cipru, Tunisia şi Bulgaria.

„Eu mă gândesc serios ca brandul acesta naţional să vină şi pe produsele agricole româneşti, mai ales că l-a preluat şi Lucian Bute. Eu cred că acest brand, dincolo de dezbaterea care a fost şi care a trecut în zona politică, de ce nu l-ai aduce şi l-ai stiliza pe toate produsele care aparţin României? Şi pe produsele care se duc la export, dar şi pe cele care se vând în ţară”, a declarat Valeriu Tabără, citat de Gândul.

Potrivit ministrului, în cazul în care cumpărătorul ar vedea frunza pe un produs, s-ar gândi: „Da, domnule, e produs românesc, mă pot adresa cu multă siguranţă”.

În plus, postarea frunzei pe produs ar creşte, în opinia lui Tabără, responsabilitatea firmei producătoare.

„Atunci când pui o etichetă şi un brand ferm pe un produs înseamnă resposabilitatea celui care a făcut şi pune acea etichetă. Cred că foarte mulţi au conştiinţa că produsul lor e un produs bun. Eu voi susţine, ca ministru, o astfel de iniţiativă. Vă daţi seama că i-aş obliga, dar nu pot”, a adăugat Tabără.

Ministrul Agriculturii a declarat că susţine iniţiativa unor parlamentari care vor să modifice legea privind comercializarea produselor alimentare şi să oblige magazinele ca 10% din alimentele vândute să fie produse tradiţionale.

„Am discutat cu colegi parlamentari care vor să impună ca în magazine o anumită proporţie să fie produse tradiţionale. Este vorba de o iniţiativă parlamentară a deputatului PDL Mircia Giurgiu şi a altor câţiva deputaţi. Iniţiativa va fi depusă săptămâna viitoare la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor”, a spus Tabără.

El a adăugat că se va propune ca 10% din volumul de marfă să fie produse alimentare tradiţionale româneşti. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.