Acasă Uncategorized Paris: Legea care creste varsta de pensionare a fost promulgata de presedintele...

Paris: Legea care creste varsta de pensionare a fost promulgata de presedintele Sarkozy

DISTRIBUIȚI

95684 – 10112010 – Preşedintele Nicolas Sarkozy a promulgat Legea de reformare a sistemului de pensii din Franţa, care creşte de la 60 la 62 de ani vârsta legală de pensionare. Legea a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial al Franţei, după ce a fost validată marţi de Consiliul Constituţional.

Reforma, considerată de preşedinte drept cea mai importantă din mandatul său, a provocat două luni de mobilizări intense în stradă.

Promulgarea actului normativ va permite remanierea echipei guvernamentale, Nicolas Sarkozy repetând luni, într-un cadru restrâns, că aşteaptă acest moment pentru a pune capăt acestui foileton început în urmă cu cinci luni.

Marţi, Consiliul Constituţional a aprobat întreaga reformă votată definitiv de Parlament la 27 octombrie, cenzurând însă partea textului care reformează medicina muncii, adică 13 articole considerate ca neavând legătură cu proiectul iniţial.

În rest, judecătorii Consiliului Constituţional au respins toate problemele ridicate de parlamentarii socialişti, care au denunţat în special o „atingere adusă principiului egalităţii”.

Consiliul Constituţional „şi-a îndeplinit rolul pur juridic, ceea ce nu ne împiedică să continuăm să criticăm o reformă atât injustă, cât şi ineficientă”, a reacţionat marţi preşedinta Partidului Socialist de opoziţie, Martine Aubry. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.