Acasă Uncategorized Petrosani: Comisie ministerial, in Valea Jiului

Petrosani: Comisie ministerial, in Valea Jiului

DISTRIBUIȚI

96065 – 23112010 – Municipiul Petroşani va fi, timp de o săptămână, gazda unor dezbateri importante atât pentru viitorul industriei miniere din Valea Jiului, cât şi pentru cel al regiunii, în general. La eveniment, alături de autorităţile din cele şase localităţi ale Văii Jiului şi de reprezentanţi ai Companiei Naţionale a Huilei (CNH) şi ai Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ), vor participa membri ai unei comisii interministeriale desemnate de premierul Emil Boc.

Înfiinţarea unei comisii interministeriale care să lucreze, la Petroşani, în parteneriat cu autorităţile locale în vederea elaborării unei strategii pe termen mediu şi lung privind dezvoltarea Văii Jiului, a fost solicitată de preşedintele LSMVJ, Zoltan Lacataş, încă din primăvara acestui an. Au trecut de atunci câteva luni bune în care Guvernul nu a avut niciun cuvânt de spus în ceea ce priveşte perspectiva tristă a închiderii altor trei unităţi miniere, în condiţiile impuse de noul regulament privind continuitatea activităţii din minerit în statele Uniunii Europene.

Când sindicaliştii nu mai trăgeau nicio nădejde că se mai poate întâmpla ceva, comisia guvernamentală a fost autorizată de premierul Emil Boc să se deplaseze la Petroşani pentru a căuta cele mai bune soluţii de dezvoltare a Văii Jiului. Potrivit ministrului Economiei, Ion Ariton, comisia guvernamentală va lucra în perioada 22-26 noiembrie, în baza unui memorandum aprobat de Guvern. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.