Acasă Uncategorized Pitesti: Politia a deschis dosar penal in cazul gemenilor nascuti prematur la...

Pitesti: Politia a deschis dosar penal in cazul gemenilor nascuti prematur la Maternitatea din Campulung Muscel

DISTRIBUIȚI

96031 – 22112010 – Poliţiştii argeşeni au întocmit dosar penal pe numele medicului şef al Secţiei de Neonatologie a Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel, Marieta Ştefănescu, pentru neglijenţă în serviciu în cazul gemenilor nascuti premature si inregistrati initaila ca avortoni.

„În urma verificărilor preliminare, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propusă soluţia legală de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Muscel”, a aratat luni purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, agent Laura Folea.

Dacă va fi găsită vinovată de către instanţă de negiljenţă în seriviciu, Marieta Ştefănescu riscă o pedeapsă cu închisoarea între o lună şi doi ani sau amendă.

Gemenii au venit pe lume prematur, la sase luni, pe data de 9 noiembrie, avand la nastere o greutate de aproximativ 700 de grame fiecare, si au fost inregistrati initial ca avortoni. Nasterea a fost inregistrata dupa mai mult de o saptamana, iar pe 18 noiembrie, nou-nascutii au fost transferati la Bucuresti, in urma unei solicitari adresate de parinti conducerii Ministerului Sanatatii.

Cei doi nou-nascuti sunt internati, in prezent, în Secţia de terapie intensivă a Matermitatii Polizu. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.