Acasă Uncategorized Piteşti: Firele nevăzute ale mitei de un milion de euro

Piteşti: Firele nevăzute ale mitei de un milion de euro

DISTRIBUIȚI

96219 – 28112010 –  Fătuloiu jr. îi închiriase o maşină de fabricat parchet celui care era intermediarul şpăgii. Cătălin Chelu a aflat acest lucru şi a încercat să îl şantajeze pe chestorul Dan Fătuloiu. Ce nu s-a spus până acum despre scandalul mitei pe axa Chelu – Fătuloiu e că procurorul de la DNA care instrumentează acest dosar este Viorel Cerbu, acelaşi cu cel care a instrumentat dosarul mafiei permiselor de la Piteşti. Cerbu e printre cei mai buni procurori pe care-i are DNA, structura centrală, în acest moment, aşa că, cel puţin din punct de vedere al profesionalismului, dosarul e pe mâini bune. De asemenea, nimeni n-a elucidat până acum care-i natura relaţiei dintre intermediarul Ştefan Niţache Badea şi Fătuloiu jr. şi de unde se cunosc ei.

 

 

 

 

 

Exact asta a aflat şi a scris Jurnal de Argeş.

Cum l-a transformat Chelu în “săgeată” pe Ştefan Niţache Badea – Aşadar, cine e Ştefan Niţache Badea, personajul misterios care a fost intermediarul şpăgii de un milion de euro pe care voia Chelu să i-o dea chestorului Fătuloiu? E administratorul firmei Fabimex Manufactory SRL din Priboieni, firmă bidon prin care fosta conducere a Alprom a drenat, în ultimii ani, peste 60 de miliarde lei vechi. Fabimex umfla facturile de cherestea către Alprom, iar aceasta, prin contabilul şef Ovidiu Şuţă, se grăbea să vireze miliarde peste miliarde în conturile firmei lui Badea. Banii erau scoşi apoi din Fabrimex, prin achiziţii fictive, şi intrau în buzunarelor celor care au pus la cale, în tot acest timp, devalizarea Alprom. Când Chelu a cumpărat Alprom, a avut acces la acte şi aşa a descoperit măgăriile făcute de contabilul şef Şuţă împreună cu Ştefan Niţache Badea, prin Fabimex. Avea două variante: să facă plângere penală împotriva celor doi, fără şanse să recupereze mare lucru din prejudiciu, sau, dimpotrivă, să-i şantajeze ca să lucreze pentru el în alte combinaţii. A ales a doua variantă, mai ales că aflase că, pentru producţia de parchet, Badea şi Fabrimex lucrau cu un utilaj închiriat de la firma lui Alex Fătuloiu. Practic, legătura de afaceri a lui Fătuloiu jr. cu Ştefan Niţache Badea era că ultimul închiriase, de la băiatul chestorului, un utilaj cu care fabrica parchetul pe care-l factura mai apoi către Alprom. Cătălin Chelu a intuit imediat oportunitatea de a-l agăţa pe tată, prin intermediul fiului, şi i-a cerut lui Niţache Badea să transfere utilajul lui Fătuloiu la Alprom, ca să facă parchet direct pentru ei. Miza era să-i plătească direct Alpromul lui Alex Fătuloiu  chirie, mai exact să nu-i plătească, iar apoi juniorul să vină şi să chiţăie după bani, la Chelu, atunci când datoria devenea considerabilă. Mod clasic de operare în mediul infracţional, mai întâi eşti luat de “nas”, iar apoi strâns cu uşa, exact când vrei să-ţi recuperezi banii. Numai că juniorul a refuzat să lucreze cu Chelu (ştiind probabil şi de la taică-său cu cine are de a face) şi şi-a cerut utilajul de făcut parchet înapoi. Chelu a refuzat să-i dea utilajul înapoi, dar şi restul de bani pe care firma lui Alex Fătuloiu îi mai avea de recuperat din vechea chirie. Aşa s-a ajuns ca Alex Fătuloiu să deschidă proces împotriva lui Chelu şi Niţache Badea pentru recuperarea utilajului. Acesta e şi substratul replicii lui Chelu, de pe înregistrări, când îi spune chestorului Fătuloiu, la acesta în birou – „ne şantajăm reciproc”. Numai că, aşa e psihologia infractorului, Chelu nu spune că existau datorii către firma lui Alex Fătuloiu, motiv pentru care există şi un litigiu în instanţă, ci, dimpotrivă, că juniorul cere bani de la Alprom. Aceasta e cheia în care trebuie interpretat şi răspunsul categoric  al chestorului, acela că nu poate fi şantajat, fiindcă ştia cu exactitate că fiul său a refuzat să facă afaceri cu Alprom şi cu Cătălin Chelu.

Omul lui Chelu face parte dintr-o reţea de hoţi de maşini de lux – Ce-am mai aflat despre Niţache Badea? Că are 33 de ani şi este domiciliat în Topoloveni. Marea surpriză, însă, e că intermediarul şpăgii pe care voia s-o dea Chelu face parte dintr-o reţea de traficanţi şi hoţi de maşini de lux din Occident, cu ramificaţii în  Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Dolj, Vâlcea, Timiş, Arad şi Teleorman. De altfel, în cadrul unei ample operaţiuni din iunie anul acesta, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR l-au reţinut pe Ştefan Niţache Badea şi alţi complici ai săi din mai multe judeţe. Ulterior, Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare preventivă pe numele a şase persoane, printre care şi Ştefan Niţache Badea, pentru înşelăciune, fals, uz de fals, tăinuire şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Toţi aceştia au fost acuzaţi că fac parte dintr-o amplă reţea care ar fi furat peste o sută de autoturisme de lux din Occident, provocând un prejudiciu de circa 3 milioane de euro. De altfel, în motivarea de acum câteva zile, prin care Tribunalul Bucureşti a decis arestarea lui Cătălin Chelu şi a celorlalţi trei complici ai săi, se spune foarte clar că Ştefan Niţache Badea este cercetat şi în altă cauză foarte complexă şi, din acest motiv, lăsarea lui în libertate ar reprezenta un pericol. Referirea este tocmai la speţa cu reţeaua de traficanţi de maşini din care face parte fostul poliţist din Topoloveni, despre care am arătat mai înainte că nu-i decât o săgeată a cuplului Chelu-Vântu în falimentarea Alprom.

Gheorghe Văsăi, al doilea acţionar al Alprom, cu 47% din acţiuni: “Chelu nu-i decât o săgeată a grupurilor mafiote” – Unul dintre numele intens vehiculate, în ultimele zile, în legătură cu scandalul Chelu-Fătuloiu este omul de afaceri piteştean Gheorghe Văsâi. Despre acesta, se ştie că deţine circa 47% din Alprom şi s-a luptat pe viaţă şi pe moarte cu Cătălin Chelu, pe care-l acuză că a preluat, prin fraudă, controlul societăţii Alprom. Iată cum comentează Gheorghe Văsâi scandalul şi ce spune el despre Cătălin Chelu: „Avem un grup infracţional organizat şi un înalt demnitar, singurul în 21 de ani de capitalism românesc, care s-a autodenunţat că se fac presiuni infernale asupra lui ca să fie mituit. Acum, depinde de jurnalişti în care direcţie se focusează. Din punctul meu de vedere, jurnaliştii care încearcă doar să găsească disfuncţionalităţi la Fătuloiu, şi nu neg că unele pot fi reale, nu fac decât să favorizeze infractorul. Despre asta vorbim, de fapt. Ceilalţi jurnalişti, care merg în profunzime şi încearcă să analizeze rolul nefast al domnului Chelu în economia României, sunt de partea corectă şi onestă a baricadei. Domnul Chelu nu este decât o săgeată a grupurilor mafiote de interese care decimează sistematic economia României. Uitaţi-vă la toate firmele în care a intrat Chelu şi veţi observa că pe jumătate dintre ele le-a închis, iar în cealaltă a generat datorii şi şomeri. Îi invit pe toţi cei care mai au demnitate naţională să tragă singuri concluzia de care parte a baricadei se află Fătuloiu şi de care Chelu. Şi încă ceva foarte important despre acest caz. Nimeni nu se aruncă de prima dată să  mituiască un ministru, un secretar de stat în cazul de faţă. Logic e că, până să ajungă, la Fătuloiu, Chelu a mituit mulţi alţii înaintea lui. Hai să ne uităm cine are case făcute peste noapte, BMW X6 şi mobilă luată de la Alprom şi atunci ne vom lămuri pe cine a mituit Chelu până acum”.  L-am întrebat pe Gheorghe Văsâi şi despre plângerile penale pe care le-a făcut împotriva lui Cătălin Chelu şi a conducerii Alprom: ”Am mai multe plângeri, dar nu pot să vorbesc despre ele, ca să nu influenţez mersul anchetei. Aşa am convenit cu procurorii, nu vă supăraţi pe mine. Oricum, veţi afla totul la momentul potrivit pentru că, mai devreme sau mai târziu, adevărul iese la iveală”. – www.promptmedia.ro, sursa – Jurnal de Argeş

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.